Összeomlott egy kampányrendezvénynek otthont adó színpad, többen meghaltak Mexikóban

camera

1

Összeomlott egy kampányrendezvénynek otthont adó színpad, többen meghaltak Mexikóban

Fotó: PIxabay - illusztráció 

Megosztás

Összeomlott Mexikóban egy kampányrendezvénynek otthont adó színpad, helyi idő szerint szerdán délután, a balesetnek az első hivatalos információk szerint legkevesebb kilenc halálos áldozata és több mint hatvan sérültje volt.

A Nuevo León államban a Monterrey mellett fekvő San Pedro Garza Garciában tartott rendezvényen jelen volt az egyik elnökjelölt, Jorge Álvarez Máynez is, ő az X-en tudatta, hogy jól van.

A baleset idején készült videofelvételeken látható, hogy Máynez a színpadon integet, miközben a tömeg a nevét skandálja, de mikor felnéz, meglátja, hogy felé dől az óriási kivetítő és egy fémszerkezet, és hogy elkerülje, a színpad hátsó részébe rohan.

Samuel Garcia, Nuevo León kormányzója, Álvarez Máynez Polgári Mozgalom pártjának egyik vezetője videoüzenetben kérte a helyieket, hogy néhány óráig ne hagyják el otthonaikat. A kormányzó tájékoztatása szerint a balesetnek legkevesebb kilenc halálos áldozata volt, köztük egy gyerek, és több mint hatvanan megsérültek.

Miguel Trevino, a település polgármestere a közösségi médiában arról is beszámolt, hogy a jelentések szerint három ember a törmelékek alá szorult, és megsérült.

A helyszínen a mentőszolgálat, valamint a polgári védelem látta el a sérülteket.     

Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök együttérzését fejezte ki az áldozatok családtagjainak, barátainak és politikai támogatóinak.     

Mexikóban június 2-án tartanak elnökválasztást, valamint országos és helyhatósági választásokat.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program