Niké-liga, osztályozó: A visszavágón fordítottak a nagymihályiak, a következő szezonban is az élvonalban szerepelhetnek

camera

1

Niké-liga, osztályozó: A visszavágón fordítottak a nagymihályiak, a következő szezonban is az élvonalban szerepelhetnek

Fotó: TASR 

Megosztás

A következő szezont is a Niké-ligában kezdheti meg a Michalovce, amely a keddi 1:2 után szombaton 2:0-ra legyőzte a Petržalka együttesét az élvonalbeli tagságért vívott osztályozóban.

A második liga második helyén végzett Petržalka a 2009/10-es szezonban játszott utoljára a szlovák élvonalban, akkor az utolsó, 12. helyen végzett. Most jó esélye volt, hogy visszakerüljön az elitbe, ugyanis az osztályozó keddi mérkőzésén 2:1-re legyőzte a Niké-ligában utolsó előtti helyen végzett Michalovcét.

A nagymihályi visszavágón az első perctől kezdve a hazaiak voltak aktívabbak, és hamar nyomás alá helyezték a ligetfaluiak kapuját. Még tíz perc sem telt el a mérkőzésből, amikor egy kapu előtti kavarodást követően Acosta megszerezte a vezetést a zemplénieknek. A Petržalka a továbbiakban állta a sarat, ám félórányi játék után újabb gólt kapott – Magda bombáját Halouska kapus csak maga elé ütötte ki, a szemfüles Acosta pedig a kapuba varrta a kipattanót. A fordulást követően a vendégek próbálták átvenni az irányítást, de csak két komolyabb helyzetet sikerült kidogozniuk, gólt pedig nem sikerült szerezniük, így a végén a nagymihályiak örülhettek.


Eredmény:

MFK Zemplín Michalovce – FC Petržalka 2:0 (2:0)

Gólszerző: 9., 32. Acosta

Civilek a Fico-merényletről:

EP-választási interjúk:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program