Jubileumi magyar majális Dunaszerdahelyen (FOTÓK)

camera

11

Jubileumi magyar majális Dunaszerdahelyen (FOTÓK)

Fotók: Cséfalvay Á. András 

Megosztás

Szombaton a dunaszerdahelyi vásártéren tizedik alkalommal rendezték meg a magyar majálist.

A májusfa díszítése és felállítása mellett az érdeklődőket a Csill & Dance tánccsoport, valamint Dunaszerdahely iskoláinak diákjai szórakoztatták színes műsorral, míg CicaLinda zenés, interaktív gyermekműsorral készült.

A népdalok és nóták kedvelői is megtalálták a kedvükre valót. Fellépett a nagymadi Bicsak Népdalkör, a Nagyabonyi Népdalkör és Citeraegyüttes, a Nagyudvarnoki Népdalkör, a nyárasdi Sarló 82 Citeraegyüttes, a Nemeshodosi Citeraegyüttes és a Megmaradásunkért népdalkör, Nagy Noémi pedig Cseh Tamás és zenekara kíséretében szórakoztatta a közönséget. A kultúrprogramot Derzsi György és Vadkerti Imre közös műsora zárta.

A kilátogatók emellett részt vehettek Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármesterének és Bárdos Gyula, a Csemadok elnökének részvételével rendezett civil fórumon, míg a közéleti fórum vendége Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője, illetve Berényi József, a Magyar Szövetség EP-listavezetője volt.

Ez is érdekelheti:

Az árusok és kézművesek is színes kínálattal várták az érdeklődőket, aki pedig séta közben megéhezett, az nehezen tudott nemet mondani a lacipecsenye csalogató illatának.

A magyar majálist a Csemadok helyi szervezete, Dunaszerdahely Város Önkormányzata és a Sikabony Polgári Társulás szervezte.

Civilek a Fico-merényletről:

EP-választási interjúk:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program