Elutasította bíróság a fellebbezést: Az ítélet értelmében az egészségügyi dolgozók felelősek a 3 éves Sebastián haláláért

camera

1

Elutasította bíróság a fellebbezést: Az ítélet értelmében az egészségügyi dolgozók felelősek a 3 éves Sebastián haláláért

-illusztráció- (Fotó: Pexels) 

Megosztás

A Nyitrai Kerületi Bíróság elutasította a két orvos és két egészségügyi nővér fellebbezését a Sebinko ügyben - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Lena Kiradžiev, a bíróság szóvivője. A hírt a Sme című napilap közölte.

Az eset még 2017-ben történt. Agyduzzanat következtében meghalt egy hároméves kisfiú a nyitrai kórházban. A kisfiút cukorbetegség gyanújával szállították kórházba, ahol az állapota rohamosan romlani kezdett, leállt a szíve és meghalt. A szülők elejétől fogva a nyitrai kórházat tették felelőssé fiuk haláláért. Sebastián édesanyja, Dominika meg volt róla győződve, hogy mikor fiának leállt a légzése, a megfigyelő-berendezés nem jelzett, mivel azt az egyik nővér kikapcsolta.

Tavaly a kerületi bíróság bűnösnek találta, és két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az egészségügyi dolgozókat, és öt évre mindegyiküket eltiltotta hivatásuk gyakorlásától.

„A kerületi bíróság elutasította a vádlottak fellebbezését. Az elsőfokú bíróság ítélete és a fellebbviteli bíróság jogerős” – tette hozzá Kiradžiev.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program