Annyira begurult Matovič, hogy durva dolgok jöttek ki a kormányfő száján

2020. október 19. - 10:35 | Belföld

Igor Matovič vasárnap a TV Markíza Na telo című műsorának vendége volt, és mivel a kormányfő csak az adás második felében szerepelt, a kulisszák mögött belehallgathatott abba, ahogy a párttársa, Eduard Heger pénzügyminiszter a Hlas párthoz tartozó Peter Žigával vitatkozik élő adásban. A sorára váró miniszterelnökkel egy légtérben tartózkodott az ellenzéki képviselő asszisztense, aki beszámolt arról, hogy Matovič képtelen volt önuralmat gyakorolni és teljesen kifordult magából.

Annyira begurult Matovič, hogy durva dolgok jöttek ki a kormányfő száján
Fotó: TVNOVINY.sk/Martin Lachkovič

Žiga asszisztense, a főnökét a televízióba elkísérő Maroš Stano a közösségi oldalán számolt be arról, hogy mi történt a színfalak mögött, amíg a kormányfő nem került be az élő adásba. Ahogy az lenni szokott, a stúdió "várótermében" helyet foglaló személyek - köztük Matovič is - egy képernyőn követték, miről vitázik Žiga és Heger. A Smerből a Peter Pellegrini új pártjához szegődött politikus a beszélgetés egyik részében azt tallta mondani, hogy "a tömeges tesztelés a figyelem elterelésére is szolgálhat az emberek elfuserált támogatásáról és a kormányfő hírnevéről". Ennek hallatán a "váróteremben" tartózkodó miniszterelnök kifakadt: "idióta, ez idióta, egy szarházi". Majd Žiga munkatársához fordult Matovič: "Ön vele érkezett ide? Üzenem neki, hogy egy idióta" - mondta a kormányfő Stano szerint.

Ezt követően Matovič idegesen mászkált fel s alá, és tovább hallgatta az ellenzéki honatya szövegelését, aminek során Žiga megkérdőjelezte a beharangozott tesztelés hatékonyságát.

"Hogy nem szégyelli magát az ilyen kotlebás szöveg terjesztése miatt" - mérgelődött a miniszterelnök, akinek aztán

végleg elgurult a gyógyszere, mert hozzátette: az ilyet "falhoz állítani és lelőni" - számol be a színfalak mögötti színjátékről az asszisztens, aki korábban a gazdasági miniszter szóvivőjeként is dolgozott.

Matovič hozzáfordult és megkérdezte tőle, hogy nem szégyelli-e magát amiatt, mert szerinte maffiás pénzért dolgozik. Ez azért sem jogos felvetés - írt a Facebook-oldalán Stano - mert minden képviselői asszisztenst a törvényhozás kasszájából fizetnek. A kérdés felpaprikázta Stano kolléganőjét, aki csak kíváncsiságból látogatott el a Markízába és elképedve hallgatta a kormányfő megjegyzéseit, majd kifakadat: "Nem, nem szégyelljük magunkat. És ön nem szégyelli magát a viselkedése miatt, hiszen ön a miniszterelnök?"

Aztán ezen a ponton véget is ért a kulisszák mögötti verbális perpatvar, mert Matovič befáradt a stúdióba. Stano, aki beismerte, hogy a mérgelődő közjátékot nem rögzítette még megjegyeze, "22 éve foglalkozom a politikával, de ilyen esettel még nem találkoztam".

(topky.sk)