Áprilisban folytatják Rusko ügyének tárgyalását

2020. január 24. - 16:54 | Belföld

Áprilisra 2-ra napolta el a Pozsony II. Járásbíróság Pavol R., a Markíza televízió korábbi igazgatója ügyének tárgyalást, akit azzal vádoltak, hogy korábbi üzlettársa, Sylvia Klaus-Volzová meggyilkolását akarta előkészíteni.

Áprilisban folytatják Rusko ügyének tárgyalását
Fotó: TASR

Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke is tanúvallomást tett pénteken. Miloš Kaštanon keresztül szervezte meg Pavol Rusko és , Mikuláš Černák találkozóját. Kováčik tanúvallomása szerint Rusko arról akart meggyőződni, nem fenyegeti-e veszély. Kováčik azt nem tudta, pontosan mi hangzott el a találkozón.

Pavol Rusko azt mondta a pénteki tárgyalás végén, hogy azt akarta megtudni a találkozón, veszélyben van-e, nem akarják-e lejáratni, esetleg nem tör-e valaki az életére. Ilyen információkat kapott ugyanis a kormányhivatal akkori vezetőjétől, Anna Nagyovától Branislav Pravdán, korábbi testőrén keresztül. Rusko azt állította, hogy Kováčik is ott volt a Černákkal folytatott megbeszélésen.

Rusko szerint kitalált és konstruált ügyről van szó, erről árulkodnak a pénteki tanúvallomások is.

Ruskón kívül az ügyben a Sýkora-klán egykori feje, a Kýbel becenéven ismert Róbert Lališ, az életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egykori besztercebányai maffiafőnök, Mikuláš Černák és társa, Miloš Kaštan is vádlottként szerepel.

A tavaly szeptember végi tárgyaláson Volzová tett tanúvallomást. Az ügy tárgyalása tavaly május végén kezdődött. Kýbel és Pavol Rusko tagadta, hogy részt vett volna a gyilkosság előkészítésében. Černák és Kaštan beismerő vallomást tett. Az áprilisi tárgyaláson Viera Rusková, Rusko volt felesége is vallomást tesz.


TASR