Az egészségügyi miniszter nem készül lemondani, hacsak Matovič nem dönt másképp

2021. március 9. - 16:57 | Belföld

Marek Krajčí egészségügyi miniszter esetleges távozásáról Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő dönt majd, önként nem szándékozik lemondani. Erről a miniszter a Markíza Na telo plus című adásában beszélt kedden.

Az egészségügyi miniszter nem készül lemondani, hacsak Matovič nem dönt másképp
Fotó: TASR

Krajčí úgy gondolja, hogy továbbra is Igor Matovičnak kellene miniszterelnöknek maradnia, a kormánynak pedig a jelenlegi felállásban kellene folytatnia a munkát.

A tárcavezető elismerte, egészségügyi miniszterként nagyon nehéz dolga van de feltételezi, hogy képes lesz kézben tartani a helyzetet. Szerinte a kormány átalakítása a mostani helyzetben nem a legbölcsebb döntés lenne Szlovákia számára. Úgy gondolja, a megoldás inkább abban rejlik, hogy mindegyik miniszter a saját tárcájával foglalkozik majd. Mint fogalmazott, nem tudja elképzelni, hogy a távozása miben segíthetne az országnak.

Krajčí úgy gondolja, a kormánykoalíción belül kialakult helyzetért sokkal inkább Richard Sulík gazdasági miniszter a felelős.

A miniszter a műsorban beszélt arról is, hogy a szerdai kormányülésen tárgyalni akar az állami karantén bevezetéséről azok számára, akik az Európai Unión kívülről érkeznek Szlovákiába, és az sem tetszik neki, hogy az ingázóknak elég 7 napos tesztet felmutatniuk a határon 72 órás helyett.

Egyúttal elnézést kért azoktól, akik szerettek volna, de nem tudtak regisztrálni a koronavírus elleni oltásra. Mint mondta, beszélni akar az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) igazgatójával a regisztrációs rendszer működéséről.

Krajčí feltételezi, hogy még a nyári szünet előtt mindenkinek lehetősége lesz megkapni a vakcinát, aki igényt tart rá. Úgy látja, a Szputnyik V vakcinával leghamarabb három héttel később kezdhetnek oltani. Azt ígéri, az Európai Gyógyszerügynökség által nem regisztrált orosz oltóanyagra külön rendszeren keresztül lehet majd regisztrálni.


(TASR)