Az MKP egyelőre nem kommentálja az OĽaNO ajánlatát

2019. szeptember 16. - 18:32 | Belföld

A parlamenten kívüli Magyar Közösség Pártja (MKP) csak a csütörtöki elnökségi ülés után fog reagálni az OĽaNO együttműködési ajánlatára.

Az MKP egyelőre nem kommentálja az OĽaNO ajánlatát
Fotó: TASR

Králik Róbert, az MKP sajtótitkára elmondása szerint továbbra is érvényes, hogy az MKP elsősorban a nemzetiségi alapon működő pártok és szervezetek összefogásában érdekelt. Ennek érdekében a listáján 75 helyet kínál fel más politikai pártok, érdekvédelmi szervezetek és polgári társulások képviselőinek, valamint ismert személyiségeknek.

Az OĽaNO egy hétfői sajtótájékoztatón tárgyalóasztalhoz hívta az MKP képviselőit, hogy egyeztessenek a választások előtti együttműködés lehetőségeiről. A mozgalom így segítené hozzá a magyar kisebbséget, hogy a 2020-as választások után is megmaradjon a parlamenti képviselete.

A felmérések az MKP-t rendre a parlamenti küszöb alá mérik. A párt képviselői nyáron a Most-Híd tagjaival tárgyaltak a lehetséges együttműködésről. Utóbbi támogatottsága a parlamenti küszöb körül mozog. Szóba került a választási koalíció és a közös jelöltlista lehetősége is. Végül nem sikerült megegyezni. Az MKP várhatóan tárgyalni fog a parlamenten kívüli Magyar Fórum képviselőivel is.


TASR

Címkék: MKP, OĽaNO