Az oligarcha Brhel fiát is meggyanúsította a NAKA

2021. november 11. - 12:54 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a Vámszedő (Mýtnik) nevű ügy keretén belül meggyanúsította az oligarcha Jozef Brhel fiát, ifj. Jozef Brhelt.

Az oligarcha Brhel fiát is meggyanúsította a NAKA
Idősebb Jozef Brhel (Fotó: TASR)

Ifj. Jozef Brhelt pénzmosással gyanúsítják – derül ki a Főügyészség hivatalos közleményéből.

„A NAKA nyomozója október 27-én a Vámszedő-ügy kapcsán pénzmosással gyanúsította meg J.B.-t. A bűncselekményt szervezett bűncsoportként követték el” – nyilatkozta Dalibor Skladan, a Főügyészség szóvivője. A rendőrség a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem árul el bővebb információt ifj. Brhel meggyanúsításával kapcsolatban.

Az üzletembert a januári Vámszedő (Mýtnik) rendőrségi akció során vették őrizetbe. Meggyanúsították a testvérét, Peter Brhelt, František Imreczét, a pénzügyőrség volt vezetőjét, Milan G.-t, a pénzügyőrség informatikai részlegének volt vezetőjét és Jana R.-t, az Allexis társaság informatikai részlegének ügyvezető igazgatóját is.

A rendőrség tájékoztatása szerint valamennyi őrizetbe vett személyt közbeszerzési csalással és korrupcióval kapcsolatos bűncselekménnyel gyanúsítják. Maroš Žilinka főügyész később bizonyítékok hiányában megalapozatlannak minősítette és megszüntette a Peter Brhel ellen indult büntetőeljárást.


(TASR/para)