Az ügyész elutasította a felforrósodott autóban meghalt gyerek anyjának panaszát

A námestovoi járási ügyész elutasította annak a 30 éves rabčai nőnek a panaszát, aki ellen a gyermeke megölése miatt indult eljárás. A gyermek június elején halt meg a trstenái kórháznál, miután az anyja a felforrósodott autóban hagyta. A nyomozás folytatódik az ügyben, ezek után pedig az ügyész dönt a Büntetőeljárási Törvénykönyv alapján.

Az ügyész elutasította a felforrósodott autóban meghalt gyerek anyjának panaszát
Helyszíni felvétel

Milan Cisarik, a Zsolnai Kerületi Ügyészség szóvivője arról tájékoztatta a TASR-t, hogy a járási ügyész a vádlott panasza alapján átvizsgálta a nyomozó vádemelését, és azokat az eseményeket, amelyek a vádemelést megelőzték. A panaszt megalapozatlannak értékelte. „Ha a vádlottat bűnösnek találják, akkor az kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. A büntetőeljárásnak ebben a fázisában nem szolgálhatunk bővebb információkkal a nyomozásról” – közölte.

A majdnem hároméves gyermek június 11-én halt meg a szervezetének a túlhevülése következtében, miután az anyja a trsztenái kórház mellett hagyta az autóban, amíg ő kivizsgálásra ment. Mikor az anya az autóhoz ért, a gyermeket azonnal bevitte a kórházba, mivel az nem mutatott életjeleket. A mentősök rögtön elkezdték a gyermek újraélesztését, de nem sikerült megmenteniük. A rendőrség még aznap eljárást indított az ügyben emberölés bűntette miatt.

TASR