Belehalt sérüléseibe az Erdőháton nyakon lőtt vadász

2019. január 9. - 21:45 | Régió

Az ünnepek között az erdőháti Kuklov község közelében megsérült 43 éves vadász az újév első napjaiban elhunyt a kórház intenzív osztályán.

Belehalt sérüléseibe az Erdőháton nyakon lőtt vadász
Rendőrségi felvétel

Kuklov és Šaštín Štráže között történt a baleset december 27-én, csütörtökön délután. A vadászok az egy nappal korábbi fácánvadászat elejtett vadait keresték. Pavol az árokban, a sűrű bozótoson keresztül haladt, társa pedig a mezőn. Pavol váratlanul felkiáltott, hogy vaddisznót látott, 56 éves barátja pedig egy sziluettre emelte fel a puskáját, majd lőtt. A lövedék egy fán változtatott irányt és egy része Pavol nyakába fúródott.

A férfi ájultan esett össze, többen a jelenlévők közül segítségére siettek. Kihívták a mentőket, akik sikerrel újraélesztették a súlyos állapotban lévő férfit, majd miután az életfunkcióit sikerült stabilizálni, a kramárei kórházba szállították mentőhelikopterrel. Az állapota még napokkal később is kritikus volt.

Pavolt a kórház intenzív osztályán ápolták, több súlyos sérülése mellett megsérült a gerince is. Nem egész egy héttel a történtek után azonban meghalt - tudta meg a Joj TV.

A rendőrség az eset után testi sértés ügyében indított büntetőeljárást, amelyet most átminősítenek halálokozásra - tudatta Mária Linkešová rendőrszóvivő.

Az 56 éves vadász az eset után sokkot kapott, legálisan tartott sörétes fegyverét lefoglalták, fegyvertartási engedélyét bevonták. Egyelőre nem gyanúsítják semmivel, adott esetben azonban 2-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

(Noviny.sk)

Címkék: vadászbaleset