Bombát kerestek a Dunaszerdahelyi Járásbíróságon!

2019. április 10. - 10:14 | Régió

Bombariadó miatt riasztották a rendőrség és a tűzoltóság egységeit a Dunaszerdahelyi Járásbíróságra.

Bombát kerestek a Dunaszerdahelyi Járásbíróságon!

A rendőrök körbezárták a bíróság épületét, kiürítették azt, majd megkezdték az épület átkutatását. A helyszínen úgy értesültünk, hogy máshol a járásban nem történt hasonló bejelentés, a tűzoltók operátorától viszont megtudtuk, hogy megyei szinten minden járásbírósághoz kivezényelték a rendőröket és a tűzoltókat, nem hivatalos forrásból viszont úgy tudjuk, más megyékben is hasonló bombakeresés zajlik a bíróságokon.

Mária Linkešová kerületi rendőrségi szóvivő végül megerősítette, hogy más járások bíróságait is átvizsgálják, mivel a 9 órakor 112-es segélyhívóra érkezett bejelentés szerint csak azt mondta a bejelentő, hogy bombát rejtett el a "járásbíróságon", de nem pontosította, melyiken.

Dunaszerdahelyen végül elsőként végeztek - nem találtak bombát, mint arra számítani lehetett. Folyamatban van az elkövető azonosítása is, akit rémhírterjesztéssel gyanúsíthatnak meg.

Megnéztük a dunaszerdahelyi bíróság tárgyalásainak mai tervét, akad köztük zsarolás, rablás, családon belüli erőszak és kábítószeres bűntény is, ugyanakkor nehéz volna azt feltételezni, hogy ezek közül valamelyiket érintheti a bombariadó.

Érdekesség viszont, hogy tavaly és tavalyelőtt is áprilisban érintette egy-egy bombariadó többek között a Dunaszerdahelyi Járásbíróságot. Egyik sem 1-jén történt, ám ennek ettől függetlenül a fele sem tréfa, valaki a bolondját járatja a hatóságokkal.

Februárban a NAKA-nak sikerült lekapcsolnia azokat, akik a kassai bíróságokat érintő 2017-es és 2018-as bombariadók mögött állhattak.

(parameter)