Bugár: A bíróság elismerte az üzenetek eredetiségét, Glváčnak le kell mondania

2019. október 29. - 08:22 | Belföld

Azután, hogy a bíróság elismerte a Marian Kočner és Martin Glváč (Smer-SD), a parlament alelnöke között váltott Threema-üzenetek eredetiségét, megváltozott a helyzet, Glváčnak le kellene mondania. Ezt hétfőn jelentette ki újságírók előtt Bugár Béla, a Híd elnöke és a parlament alelnöke.

Bugár: A bíróság elismerte az üzenetek eredetiségét, Glváčnak le kell mondania
Fotó: TASR - archív

Bugár ezzel arra reagált, hogy a Specializált Büntetőbíróság szenátusa hétfőn a váltóhamisítási ügyben bizonyítéknak ismerte el Marian Kočner Threema-üzeneteit. Ezt követően a hétfői tárgyaláson felolvashatták a kommunikációt.

„Glváč úrnak egyértelműen állást kellene foglalnia. Sőt, azt gondolom, még jobb lenne, ha mindezek után lemondana, hogy ne traumatizálja egyrészt a társadalmat, másrészt a Smert és a koalíciós partnereit”

– mondta az újságíróknak Bugár, hozzátéve: reméli, hogy Glváč önként távozik. Arra a kérdésre, hogy a Híd képviselői támogatni fogják-e Glváč leváltását a keddre összehívott rendkívüli ülésen, azt válaszolta, hogy erről még egyeztetni kell a frakción belül.

A rendkívüli ülést, mely kedden 15 órakor kezdődik, és melynek célja Glváč leváltása a Marian Kočner vállalkozóval folytatott állítólagos kommunikációja miatt, az ellenzék indítványozta. Kočnert többek között a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolják.

Peter Pellegrini kormányfő, a Smer-SD alelnöke azt mondta, a nyilvánosságra hozott üzenetekről beszélni fognak a pártban, és a Smer nem huny szemet felettük. Bugár Béla, a Híd elnöke már korábban kijelentette, ha a rendőrség igazolja az üzenetek valódiságát, Glváč nem maradhat a parlament alelnöke.


(TASR)