Bűnösnek találták K. Norbertet, de szabadon távozhatott a bíróságról

2019. február 11. - 11:37 | Régió

A Dunaszerdahelyi Járásbíróság garázdaság és veszélyes fenyegetés vétségében bűnösnek találta a nagymegyeri K. Norbertet.

Bűnösnek találták K. Norbertet, de szabadon távozhatott a bíróságról
K. Norbert tanúként a Specializált Büntetőbíróságon 2019 januárjában (Fotó: Paraméter)

A férfit a múlt héten vették őrizetbe, miután tettlegességig fajuló szóváltást idézett elő egy nagymegyeri fodrászatban, ahova felesége után ment - akitől éppen válni készül. A helyszínen dulakodás alakult ki, ajtóüveg törött, az elkövető legalább két személyt bántalmazott és megfenyegetett, majd miután sikerült őt leszerelni, a károsult riasztotta a rendőrséget.

K. Norbert ellen ún. "szupergyors eljárás" keretén belül jártak el, csütörtök óta rendőrségi őrizetben volt, ahonnan vasárnap délelőtt egyenesen a Dunaszerdahelyi Járásbíróságra szállították.

Rendőrségi gépkocsik a bíróság előtt

"A Dunaszerdahelyi Járásbíróság garázdaság és veszélyes fenyegetés vétségében a vádlottat bűnösnek találta, két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, és három év próbaidőre bocsátotta. A bíróság egyúttal távoltartási végzést is elrendelt, melynek értelmében a terhelt nem kerülhet 5 méterrel közelebb a károsultakhoz, és nem tartózkodhat lakhelyük vagy munkahelyük közelében sem"

- tájékoztatta szerkesztőségünket Jana Kondákorová bírósági szóvivő.

K. Norbert a bíróságról szabadon távozhatott.

A nagymegyeri férfit a közelmúltban a Speciális Büntetőbíróság tanúként hallgatta ki a Sátor-maffia ellen zajló büntetőper során. K. Norbert 1999-ben 10-15 perccel azelőtt távozott a dunaszerdahelyi Fontána étteremből, hogy ott maszkos fegyveresek kivégezték a Pápay-klán tíz tagját. Később Sátor Lajos alvilági csoportja több - halálos áldozattal járó - merényletet is végrehajtott ellene, ám ő ezeket mind túlélte. Már régebben is gyanúsították őt veszélyes fenyegetéssel, illetve zsarolással.

(parameter)