Čaputová: Bebizonyosodik, hogy igaz volt, amiről Ján Kuciak írt

2021. február 21. - 15:41 | Belföld

Az elmúlt hónapok történései megerősítik, hogy igazak voltak azok a gyanúk, amelyekről a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak írt. Erről Zuzana Čaputová köztársasági elnök beszélt vasárnap a Ján Kuciak és Martina Kušnírová halálának harmadik évfordulóján.

Čaputová: Bebizonyosodik, hogy igaz volt, amiről Ján Kuciak írt
Fotó: TASR

Az államfő a pozsonyi SNF téren emlékezett meg az oknyomozó újságíróról és menyasszonyáról, akiket 2018. február 21-én gyilkoltak meg nagymácsédi házukban.

Čaputová bízik abban, hogy az elkövetkező hónapokban elítélik a gyilkosság megrendelőit.

„Három év telt el a tragikus történés óta, amely a történelem mementójává vált. Kezdettől fogva egyértelmű volt, hogy a haláluk nem véletlen, és szorosan összefügg Ján Kuciak oknyomozó munkájával. Az elmúlt hónapok történései megerősítik, hogy az, amiről írt, valóságos gyanú volt. Ma már tudjuk és ismerjük a gyilkosság elkövetőinek az arcát, de a szlovákiai igazságszolgáltatáshoz nagyon szükséges, hogy a gyilkosság megrendelőit is elítéljék, és nagyon remélem, hogy az elkövetkező hónapokban ez megtörténik. Kérem önöket, áldozzunk egyperces néma csendet Ján és Martina emlékének” – nyilatkozta az évforduló alkalmából az államfő.

Kapcsolódó cikk:
Három éve történt a gyilkosság, amely megváltoztatta egész Szlovákiát

(TASR)