Čaputová odaszúrt még egyet a koalíciós válság résztvevőinek a pénteki találkozó előtt

2022. augusztus 12. - 12:19 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő szerint fontos, hogy a koalíciós válság mielőbb megoldódjon, és a lehető legegyértelműbb eredménnyel záruljon. Az ezzel kapcsolatos állásfoglalásáról és lépéseiről a koalíciós pártok pénteki találkozója után fog tájékoztatni.

Čaputová odaszúrt még egyet a koalíciós válság résztvevőinek a pénteki találkozó előtt
Fotó: TASR - archív

„Fontos, hogy a koalíciós válság résztvevői, azaz a koalíciós pártok, találkozni fognak. Meglátjuk, milyen eredménnyel zárul a találkozó. Ami fontos, hogy mielőbb elkezdjék keresni a megoldást erre a belpolitikai válságra, és hogy a lehető legegyértelműbb eredményre jussanak” – közölte az államfő.

A koalíciós képviselők pénteki találkozóját az OĽaNO mozgalom hívta össze a Bôrik kormányszállóban. Csütörtökön (augusztus 11.) a párt elnöksége és képviselői kijelentették: Igor Matovič, az OĽaNO elnöke azután is pénzügyminiszter marad, hogy letelik az SaS ultimátuma, a döntésük pedig megváltoztathatatlan. Az SaS már jelezte részvételi szándékát, és továbbra is kitart Matovič kormányból való távozása mellett. A párt jelezte, hogy ellenkező esetben augusztus végén lemondanak a miniszterei.


(TASR)