Čaputová rengeteg ajándékkal lepte meg a pápát, az egyik közülük egy dunaszerdahelyi cégtől érkezett

2021. szeptember 13. - 11:08 | Belföld

Hétfőn reggel az államfői palotában kezdte a programját Ferenc pápa. Zuzana Čaputová bőkezűen megajándékozta a szentatyát.

Čaputová rengeteg ajándékkal lepte meg a pápát, az egyik közülük egy dunaszerdahelyi cégtől érkezett
Fotó: TASR

A szlovák elnök egy jelképes vekni kenyeret nyújtott át a katolikus államfőnek, továbbá egy olyan mézet adományozott neki, amelyet az elnöki palota kertjében található méhkaptár méhei gyűjtöttek össze.

De ez még nem minden. Čaputová elektromos autókhoz használatos töltőberendezést is ajándékozott Ferenc pápának, illetve olyan egészségügyi eszközöket, amelyeket a vatikáni szervezetek a szegényebb országoknak adományozhatnak tovább. Az ajándéktárgyak között szerepeltek baktériumölő lámpák, amelyek egy vágsellyei cégtől érkeztek, valamint 40 kartonnyi fertőtlenítő eszköz, amit a dunaszerdahelyi Banchem vállalat ajánlott fel.

A pápa vasárnap érkezett Szlovákiába, és a látogatása szeptember 15-ig tart, amikor a Hétfájdalmú Szűzanya ünnepén részt vesz a šaštíni szentmisén. Ez Ferenc pápa szlovákiai látogatásának utolsó hivatalos programpontja. Innen a pozsonyi repülőtérre utazik, és visszarepül a Vatikánba. A katolikus egyház vezetője negyedszer látogat Szlovákiába: ezt megelőzően II. János Pál 1990-ben (még Csehszlovákiaként), 1995-ben és 2003-ban járt itt.

TASR