Cibulková: Ha tudtam volna, hogy súlyos hibát követek el, nem oltattam volna be magam

2021. január 10. - 15:05 | Belföld

A nemrégiben visszavonult szlovák teniszezőnő reagált az oltásával kapcsolatban megjelent információkra.

Cibulková: Ha tudtam volna, hogy súlyos hibát követek el, nem oltattam volna be magam
Fotó: TASR

A pozsonyi kramárei kórházban a héten a nemrég visszavonult teniszezőnő, Dominika Cibulková is megkapta a koronavírus elleni védőoltást – írja a Denník N, amelynek a kórház vezetősége is megerősítette az értesülést. Csakhogy Cibulkovának az oltási stratégia szerint erre még legalább tavaszig várnia kellett volna, első körben ugyanis csak az egészségügyi alkalmazottak, a szociális otthonok alkalmazottai, valamint a létfontosságú infrastruktúrában dolgozók kaphatják meg a vakcinát.

A kórház azt állítja, hogy az oltóközpont egyik munkatársa által került fel Cibulková a vakcinára jogosult személyek listájára – jogtalanul. Az illető állítólag hétfőtől az incidens miatt már nem dolgozik az oltóközpontban. Az intézmény szerint bárki beoltása, aki nem szerepel a vakcinára jogosult személyek hivatalos listáján, nincs összhangban az oltási stratégiával, éppen ezért az előnyben részesítést elfogadhatatlannak tartják. „Nagyon sajnáljuk a kialakult helyzetet, elnézést kérünk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy hasonló hiba ne ismétlődhessen meg” – áll a kórház állásfoglalásában.

A történtekre vasárnap délután a teniszezőnő is reagált a közösségi oldalán.

„Nagyon sajnálom, hogy tévedésbe estem, amikor egy közeli hozzátartozó kórházba kísérése során informatív céllal megkérdeztem, hogy mikor kerülhetünk sorra az oltásban. Ha akár csak sejtettem volna, hogy súlyos hibát követek el, és nem csak a megüresedett helyet töltöm ki a listán, semmilyen esetben sem éltem volna az oltás lehetőségével“ – írta a teniszező, majd hozzátette, nagyon sajnálja a történteket, főleg azokkal szemben, akik még várnak az oltásra.

„Ugyanakkor szeretném felhívni az emberek figyelmét, hogy ne féljenek az oltástól. Örülni fogok, ha ennek az egész szerencsétlen esetnek pozitív hatása lesz azáltal, hogy minél több embert meggyőz az oltás szükségességéről“ – írta.

Cibulková azt is megjegyezte, bármilyen más módon szívesen részt vesz az oltási kampányban.


(parameter)