COVID-tesztelés: Bakán, Gombán, Egyházkarcsán, Nyékvárkonyban és Vajkán is 2 százalék felett volt a pozitív tesztek aránya

2020. november 25. - 18:59 | Régió
COVID-tesztelés: Bakán, Gombán, Egyházkarcsán, Nyékvárkonyban és Vajkán is 2 százalék felett volt a pozitív tesztek aránya
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az elmúlt hétvégén zajlott az országos tesztelés harmadik fordulója 458 szlovákiai városban és községben, ahol a legutóbbi tesztelés során 1 % felett volt a pozitív tesztek aránya.

Ezúttal mindenki teljesen önkéntesen vethette alá magát az antigén gyorstesztelésnek. Aki nem vett részt rajta, azt nem érte semmilyen hátrányos megkülönböztetés.

A Dunaszerdahelyi járásban a legutóbbi hétvégén öt településen zajlott tesztelés (Nyékvárkony, Egyházkarcsa, Baka, Vajka, Gomba), a Galántai járásban két községben (Nádszeg, Kajal), a Komáromi járásban pedig kilenc faluban (Szilas, Lakszakállas, Vágfüzes, Bogya, Gellér, Zsemlékes, Martos, Dunamocs, Dunaradvány).

A védelmi tárca által nyilvánosságra hozott eredmények megkülönböztetik a helyi lakosokon elvégzett tesztek számát és a pozitív tesztek arányát.

Az összesített eredmények alapján a Dunaszerdahelyi járásban mind az öt községben két százalék felett volt a pozitív tesztek aránya.

Amennyiben csak a helyi lakosok teszteredményeit vesszük számításba, Bakán egyetlen fertőzöttet sem találtak, Gombán kettőt, Egyházkarcsán tízet, Vajkán kettőt, Nyékvárkonyban pedig 9 helyi tesztje lett pozitív.

A Galántai járásban Kajalon rosszabb összesített eredmény (5,65%) született, mint Nádszegen (1,86%), de itt sem a helyi lakosok eredménye miatt. Kajalon mindössze egy, Nádszegen 6 helyi tesztje lett pozitív.

A Komáromi járásban csupán Martoson, valamint Lakszakállason és Szilason volt két százalék felett a pozitív tesztek aránya (utóbbi két település esetében összevont tesztelés zajlott).

A tesztelés első és második körének részletes eredményei:

A tesztelés harmadik körének részletes eredménye:

(fl)