Danko ünnepi beszédében összekapcsolta a fasizmust és a liberalizmust

2019. augusztus 29. - 19:33 | Belföld

Andrej Danko  (SNS), a parlament elnöke a Szlovák Nemzeti Felkelés 75. évfordulójának alkalmából tartott megemlékezésén az extrémizmus, valamint a hazugságok terjedésének veszélyeire figyelmeztetett.

Danko ünnepi beszédében összekapcsolta a fasizmust és a liberalizmust
Fotó: TASR

Az SNS elnöke a besztercebányai megemlékezésen úgy fogalmazott, hogy egyrészt itt van a „fasiszta extrémizmus, a másik oldalon pedig a klasszikusan liberális”.

Danko arra kérte az embereket, hogy ne adják meg magukat. „Ma a képzeletbeli határon állunk, amikor deformálódnak az emberi értékek, és a szélsőséges ideológiák visszatérésének vagyunk tanúi” – jelentette ki, majd hozzátette, jelenleg is vannak olyan emberek, a politikában is, akik eltorzítják a történelmet, fasiszta egyenruhákat öltenek, és visszaélnek az emberek bizalmával.

A parlament elnöke hangsúlyozta, manapság, az internet korszakában különösen fontos, hogy ne hagyjuk magunkat manipulálni „a kontextusokból kiragadott hazugságok által”, szerinte ugyanis a propaganda és a manipuláció szavak még most is aktuálisak.

„Ne dőljenek be sem a fasiszta, sem a liberális szélsőségességnek. Manipulálják önöket és hazudnak azért, hogy irányítsák a gondolataikat és a mi szeretett Szlovákiánkat” – magyarázta.

Danko kiemelte a Szlovák Nemzeti Felkelés során harcolók önfeláldozását. „Sokan közülük kockáztatták és feláldozták azt, ami a legértékesebb – az életüket” – jelentette ki.

Kapcsolódó cikkek:
Pellegrini: „Nem szabad megfeledkezni arról, hogy mit vittek véghez elődeink”
Čaputová: „Legyen erőnk megvédeni a szabadságot és a demokráciát”


(TASR)