Egymillió euróval segíti Eperjest a pénzügyminisztérium

2019. december 9. - 21:49 | Belföld

Hétfői döntése értelmében egymillió euróval támogatja Eperjest a pénzügyminisztérium - tájékoztatta A TASR hírügynökséget Alexandra Gogová, a pénzügyminisztérium sajtóosztályának igazgatója.

Egymillió euróval segíti Eperjest a pénzügyminisztérium
Tűzoltósági felvétel

„A pénzt a a Munkácsi (Mukačevská) utcai háztömbben történt gázrobbanás következményeinek felszámolására és a vészhelyzet elhárítására szánja a minisztérium" – mondta Gogová. Peter Pellegrini (Smer-SD) miniszterelnök jelezte, a kormány kész arra, hogy ha szükség lesz rá, növelje ezt az összeget.

Pénteken történt gázrobbanás egy 12 szintes lakóházban. A katasztrófa több emberéletet követelt és sokan megsérültek. A tűzoltók egész éjjel dolgoztak, szombaton reggelre sikerült eloltaniuk a tüzet. Több környező ház lakóinak is el kellett hagyniuk az otthonukat, néhányuk közülük szombat délután hazatérhettek.

Eperjes önkormányzata számlaszámot tett közzé, amelyre a segíteni szándékozók pénzt utalhatnak a gázrobbanás kárvallottjainak megsegítésére. A gyűjtéshez Zuzana Čaputová köztársasági elnök is hozzájárult. A számlaszám: SK90 7500 0000 0040 0859 1229, azonosító szám (variabilný symbol): 6122019.


TASR