Egyre fogynak a tüntetők, már csak páran vannak a parlament előtt

2021. július 25. - 12:52 | Belföld

A parlament előtt, a demonstráció harmadik napján már csak egy kis csoportnyi ember tüntet. Az alacsony részvétel miatt a tüntetők fontolgatják a visszavonulást.

Egyre fogynak a tüntetők, már csak páran vannak a parlament előtt
TASR

A jövő héten egy újabb tüntetéssel készülnek, akkor az elnöki palota előtt terveznek gyülekezni.

Még mindig több tucat rendőr őrzi a parlament bejáratát és környékét. A helyzet azonban nyugodt.

Péntek (július 23.) óta tart a parlament előtti tüntetés. Három nap alatt a tüntetők többször ellenezték az oltást, a tesztelést és kritizálták az egyéb intézkedéseket, például az arcmaszk viselését. Kritikusan beszéltek a kormány, a parlament képviselőiről, de az oltást ajánló tudósokról és orvosokról egyaránt. A COVID-19 járványt átverésnek nevezték. A tömeghez többször és több ellenzéki parlamenti képviselő is szólt a tiltakozás során.

A péntek reggeli tüntetést a tüntetők és a rendőrség és az újságírók közötti összecsapások kísérték. Boris Kollár (Sme rodina) parlamenti elnök a rendőrség és főnöke, Peter Kovařík kudarcaként jellemezte, hogy a tüntetők a parlament bejárata elé kerültek, és csak néhány rendőr állt eléjük. Kovařík erre azt reagálta, hogy a pozsonyi rendőrség eljárását ellenőrizni fogják. A pozsonyi rendőrség be nem jelentettnek nyilvánította a tüntetést.

TASR