Érsek: Szerettem volna letudni a leváltásomra összehívott ülést

2019. április 4. - 15:08 | Belföld

Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi miniszter saját elmondása szerint szerette volna minél hamarabb letudni a leváltása miatt összehívott rendkívüli ülést.

Érsek: Szerettem volna letudni a leváltásomra összehívott ülést
Fotó: TASR/Dušan Hein

Mindezt arra reagálva mondta, hogy a plénum csütörtökön határozatképtelen volt, ezért az ülést péntekre halasztották.

Érsek szerint annak, aki aláírta a leváltási javaslatot, ott kellett volna lennie a plénumban szavazni.

„Nem tudom, mi lesz holnap, lehet, hogy ugyanez és akkor tovább fog húzódni az ügy. Személy szerint minél előbb le szeretném ezt tudni"

– mondta, megköszönve a minisztereknek, hogy eljöttek és támogatták őt. Hozzátette: nekik is van jobb dolguk, mint hogy minden nap eljárjanak őt támogatni.

A miniszter elmondása szerint nincs hozzászokva az efféle hozzáálláshoz.

„Én a minisztériumon a tények alapján cselekszem. Ha voltak tények, amelyek szerint le akartak váltani, tessék, bemutathatták volna őket"

– jelentette ki.

A miniszter leváltására az ellenzék szerint főleg a D1-es autópálya Litvailló (Lietavská Lúčka) – Felsővisnyó (Višňové) - Dubná Skala szakaszának helyzete miatt van szükség.

„Úgy gondolom, hogy a legjobb lelkiismeretem szerint jártam el. Nem akartam belőle bírósági huzavonát, mert akkor soha nem fejeznénk be az építkezést. Most van egy olyan elképzelésem, hogy 2023-ig befejezhetjük az építést. Ez az egy cél lebeg előttem"

– nyilatkozta.

TASR