Fáj Ficónak, hogy a kormány kukázta az orosz vakcinát, bár ő maga kibic ebben a sztoriban

2021. február 19. - 12:57 | Belföld

Az orosz vakcina kormány általi elutasítása oroszellenes magatartás, ami veszélyezteti az ország lakosainak érdekeit - ez a meggyőződése az ellenzéki Smernek. Egy szakember azonban bölcsen áll a témához.

Fáj Ficónak, hogy a kormány kukázta az orosz vakcinát, bár ő maga kibic ebben a sztoriban
Facebook

Robert Fico pártelnök szerint az, hogy a Za ľudí megvétózta a kormány vakcinavásárlási tervét, egy játék része, mert a kabinet amúgy sem akarta beszerezni ezt a fajta oltóanyagot. A kommunista állampárt egykori tagja gyorsan fel is vázolta, mi ez az egész: úgy véli, Igor Matovičék meghátráltak a nyugati hatalmak elől, és nem törekednek a kiegyensúlyozott viszonyokra.

A maffiaállam működését hosszú éveken keresztül megtűrő exkormányfő úgy látja, hogy a kormány csütörtöki döntésével befellegzett az ország kiegyensúlyozott külpolitikai orientációjának. "Ez szemmel láthatólag, szándékosan oroszellenes lépés" - magyarázza a helyzetet Fico.

Ez a oroszpárti nyivákolás azért is groteszk, mert Fico amúgy sem érintett ebben az egészben. Már többször is jelezte, nem oltatja be magát a koronavírus elleni vakcinával.

Közben az egyik szakember arra biztatja az illetékes hatóságokat, nyugodtan vásároljanak be a Szputnyikból, mert jól jöhet majd, ha az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyja a vakcinát. Erről Peter Visolajský, az orvosi szakszervezet vezetője beszélt. Ha vásárolnák és elraktároznánk ezeket az uniós szakhatóság által még nem jóváhagyott vakcinákat, az engedélyeztetésük pillanatában bevethetnénk azokat. Amíg azonban az EMA nem bólint rá az orosz produktumra, nem szabadna szabadon hozzáférhetővé tenni ezt az oltóanyagot.

(tasr/para)