Fico elárulta az újságíróknak, hogy hol él, és megmagyarázta, mit keresett a kastélyban

2020. június 4. - 09:10 | Belföld

Robert Fico, a Smer-SD elnöke cáfolta azokat a médiában megjelent információkat, melyek szerint a Pozsony melletti vinosady-i kastélyban lakik.

Fico elárulta az újságíróknak, hogy hol él, és megmagyarázta, mit keresett a kastélyban
Fotó: TASR

Azt állítja, hogy továbbra is egy ružinovi bérelt lakásban él, és az említett objektumban csak a rehabilitációs részleget használja, amelyet az ismerősei ajánlottak neki. Fico ezt szerdán jelentette ki a parlamentben.

„Nem lakom semmiféle vinosady-i ingatlanban, ez abszolút képtelenség” – hangsúlyozta a volt kormányfő. Emlékeztetett, hogy az objektum műemlék épület, és a kataszteri nyilvántartás szerint egy magán részvénytársaság tulajdona, amelyhez neki semmi köze sincsen.

„Mivel minden zárva van, kaptam egy ajánlatot, hogy használhatom ennek az intézménynek a rehabilitációs részlegét. Néhányszor éltem is a lehetőséggel, és továbbra is élni fogok” – fűzte hozzá.

Juraj Blanár, a Smer-SD alelnöke az üggyel kapcsolatban kijelentette: nem gondolja, hogy Ficónak magyarázkodnia kellene, ez az ő magánügye, és ezt tiszteletben kell tartani.

Peter Pellegrini (Smer-SD) volt kormányfő sem akarta kommentálni az ügyet. Arra a kérdésre, vajon a miniszterelnöki fizetésből megengedhetett volna-e magának egy ilyen lakást, azt válaszolta, nem tudja, milyen körülmények között tartózkodott Fico az ingatlanban. Hozzátette: a korábbi tapasztalatokból kiindulva a pártelnök helyében nagyon meggondolná, hogy milyen albérletbe és kinek az ingatlanjába költözik.

A médiában megjelent információk szerint Fico többször is a kastélyban éjszakázott. Az ingatlan a Plus sedem dní portál szerint egy offshore cég tulajdona, amely Miroslav Výboh és Juraj Široký vállalkozókhoz köthető.


(TASR)

Címkék: Robert Fico, kastély