Harabin lánya kiáll apucija mellett, páros lábbal belerúgva Kiskáékba

2019. augusztus 16. - 09:44 | Belföld

Štefan Harabin lánya feljelentést tesz a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom korábbi arca ellen. Tamara Harabinovának az nem tetszik, hogy az Andrej Kiska pártjához szegődött Juraj Šeliga felszólította az igazságügyi minisztert, hogy akadályozza meg Harabin megválasztását a Legfelsőbb Bíróság élére.  

Harabin lánya kiáll apucija mellett, páros lábbal belerúgva Kiskáékba
Fotó: tasr

Kiska tömörülése, a Za ľudí tagjai számára elképzelhetetlen, hogy egy ember, aki eddig politikai kampányt folytatott - és a legutóbbi elnökválasztáson, idén márciusban 14 százalékot szerzett jelölt - ma a Legfelsőbb Bíróság elnöki székére pályázzon. Šeliga emlékeztetett arra, hogy Harabin nem csupán egy bírói talárt viselő politikus, hanem eltorzult az erkölcsi magatartása.

Harabin lánya, apjához hasonlóan Kiska pojácájának nevezi Šeligát, aki jogászi gyakorlat híján próbálja értékelni apját, aki már 40 éve bíró.

Mint ismeretes, a Legfelsőbb Bíróság bírója, Štefan Harabin indulni fog az elnöki tisztségért szeptemberben, mivel lassan lejár Daniela Švecová jelenlegi elnök ötéves hivatali ideje. Harabint egyszer már megválasztotta a bizottság erre a posztra, 2009-ben. Mindent elmond Harabinról az, hogy szerinte Vladimír Mečiar volt Szlovákia történetének legjobb kormányfője.

DenníkN