"Három személyt gyilkolt meg hidegvérrel" – szigorították Miroslav Marček büntetését!

2020. december 2. - 11:17 | Belföld

A Specializált Büntető Bíróság áprilisban első fokon 23 évre ítélte Miroslav Marčeket, aki beismerte, hogy ő volt az, aki lelőtte az Aktuality.sk újságíróját és menyasszonyát nagymácsédi házukban.

"Három személyt gyilkolt meg hidegvérrel" – szigorították Miroslav Marček büntetését!
Miroslav Marček (Fotó: TASR-archív)

Az ügyész már akkor 25 éves javasolt, a Ružena Sabová, Ivan Matel és Rastislav Stieranka alkotta szenátus azonban figyelembe vette, hogy vádlott bevallotta bűnösségét, együttműködött a hatóságokkal és megbánta tettét.

Marčeket egyébként nemcsak Kuciak és Kušnírová, de Molnár Péter gútai vállalkozó meggyilkolásában is bűnösnek találtak, amit szintén beismert.

A fellebbezés után a Legfelsőbb Bíróság eltörölte az első fokú ítéletet, és 25 év letöltendőre szigorította Marček büntetését, amit a legszigorúbb fokozatú büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie. A bíróság Marček bűnösségét ezúttal már nem, csupán a büntetési tételt vizsgálta.

"A bíróság figyelembe vette az esetek körülményeit, az elkövetés módját és a vádlott személyiségének vizsgálatát is" - közölte Alena Šišková, a szenátus elnöke. Kiemelte, hogy Marček három személyt gyilkolt meg hidegvérrel, és a bizonyítási eljárás során nem merült fel, hogy igyekezett volna elkerülni a véletlen áldozatokat (Kušnírová).

Marček nem vett részt a tárgyaláson, de beleegyezett, hogy a távollétében hozzanak ítéletet. Nem voltak jelen az áldozatok hozzátartozói sem.

(TASR)