A Híd nem is érti, min hisztizik az SNS

A Híd nem érti, mi ez a radikális fordulat az SNS álláspontjában a hadsereg finanszírozását illetően.

A Híd nem is érti, min hisztizik az SNS
Illusztráció

A Híd ezzel reagált Andrej Danko kijelentésére, aki azzal fenyegetett, hogy az SNS távozik a koalícióból, amennyiben Szlovákia elfogadja az amerikaiak pénzügyi segítségét a hazai katonai repülőterek felújítására.

A Debnár Klára pártszóvivő által tolmácsolt reakcióban kifejtik, hogy a szövetségesek hadseregbe történő beruházásait általánosságban véve pozitívan kellene értelmezni. Emlékeztetett arra is, hogy az SNS képviselői, beleértve a védelmi minisztert is mostanáig a hadsereg rossz állapotáról és alulfinanszírozottságáról beszéltek, éppen ezért értetlenül állnak a mostani fordulat előtt, mely alapján az SNS azt jelezte, hogy van elég pénz.

A Híd párt úgy látja, hogy a tárgyalások végeredményének, melyeket a külügyminisztérium folytat az amerikai féllel, összhangban kell lennie Szlovákia érdekeivel és jogrendjével.

Az USA 100 millió dollárt ajánlott fel Szlovákiának a katonai repterek felújítására, Andrej Danko szerint azonban Szlovákiának erre van saját pénze is. A TA3 politikai műsorában kijelentette, kilép a kormányból, ha a elfogadják a felajánlott pénzt.

(TASR)