Holényi nyilvános ülésen nekiment a magánszemélynek, aki petíciót indított ellene

2020. május 22. - 06:05 | Régió

A polgármester magánszámával indult a nagymegyeri képviselő-testület legutóbbi ülése, mely során az MKP helyi szervezetét, és egy helyi magánszemélyt, Tarcsi Imrét támadta, amiért szerinte aláássák az általa végzett munkát. Cáfolta, hogy eladni készülne a termálfürdőt és azt is, hogy belépett volna bármilyen pártba. Az utóbbi időben ugyanis a nagymegyeri fórumokon elterjedt, hogy Holényi Boris Kollár pártját, a Sme rodinát választotta. Az elmúlt időszak feszültségei kicsúcsosodni látszanak.

Holényi nyilvános ülésen nekiment a magánszemélynek, aki petíciót indított ellene
Holényi Gergő (Fotók: Cséfalvay Á. András)

„Az elmúlt hetek eseményei rávilágítottak arra, hogy kicsiny városunkat nem a Covidtól kell félteni, hanem azoktól a dolgoktól, amik az elmúlt hetekben napvilágra kerültek. Az első helyen szeretném az MKP nagymegyeri szervezetét kiemelni, amely 2018 novembere óta fokozatosan támadja hivatalomat és próbálja a munkámat ellehetetleníteni”

– kezdte beszédét a polgármester, miután tájékoztatott a koronavírus-járvány nagymegyeri következményeiről, illetve az iskolák és óvodák júniusi megnyitásáról.

Holényi reményét fejezte ki, hogy „az a cél, ami őket (az MKP helyi szervezetét – a szerk. megj.) vezérli, nem lesz életképes és a nagymegyereiek nem vevők az ilyenfajta manipulatív és hazug magatartásra. Az elmúlt 16 hónapban semmit nem tudnak felmutatni az elégedetlenségükön és kritikájukon kívül”.

Hogy egy polgármester a politikai ellenfeleit támadja, nem szokatlan, viszont Holényi Gergő ezt követően járatlanabb utakra tévedt és egy helyi magánszemélyt kezdett nyilvánosan ekézni, aki az egyik nagymegyeri facebookos fórum alapítója és moderátora, nem mellesleg pedig az ő kezdeményezésére indult a közelmúltban aláírásgyűjtés annak érdekében, hogy a képviselő-testület népszavazást írjon ki a polgármester leváltására. A petíciót több képviselő is nyilvánosan támogatta.

„Úgy gondolom, még egy ember van, aki aláássa nemcsak a demokrácia eszményeit, de városunk fejlődését és jóhírét is. Ez pedig Tarcsi Imre személye, aki most már több mint egy éve folytat küzdelmet ellenem és az ellen a változás ellen, amit a városban elkezdtem. Terjeszti azt a lépfenét, ami gyűlöletre, arroganciára és alattomosságra épül” – fogalmazott beszédében a polgármester, hozzátéve: „Egy hitelét vesztett ember fuldoklása, hogy utoljára még odafigyeljenek rá az életben.”

Ezt követően Holényi Tarcsi felelősségét firtatta a nagymegyeri futball és „családja tönkretételében”, majd számba vette a magánszemély állítólagos hazai és magyarországi adósságait. „Ilyen ember akarja megmondani, mit csinálok rosszul, és mit hogyan tegyek?” – szegezte a kérdést a publikumnak, miközben a képviselők már közbeszóltak, hogy Holényinek a programpontok felterjesztésével kellene foglalkoznia, Pongrácz Kálmán pedig kiemelte, hogy a polgármester elvesztette a jogot az ülés vezetésére, Holényi viszont erre csupán annyit reagált, hogy nem kaptak szót a képviselők, akik erre kivonultak az ülésről, már ha ezt annak lehetett nevezni.

Holényi pedig azzal folytatta a kritikáját, hogy véleménye szerint mégsem Tarcsi személye az igazi veszélyforrás, „hanem az általa terjesztett hazugságok és agyszülemények, amivel nemcsak a hivatalomat támadja, amit kénytelen vagyok elviselni, hanem a családomat is”.

Ezt követően felhívta a nagymegyeri hölgyek – anyukák, nagymamák, feleségek – figyelmét, hogy „ez a magatartás nem viselhető el többet városunkban. Egy ilyen embert ki kell vetni a társadalomból, és úgy gondolom, hogy minden anya, nagymama és feleség gondolkodjon el rajta, hogy ha az ő fiát, férjét támadnák ilyen módon az internet segítségével, el tudná-e viselni”.

Tarcsi Imre, aki egyébként a helyszínen is ott volt, az ülés egy későbbi részében visszautasította, hogy Holényi családtagjait támadta volna, azt viszont leszögezte, hogy ha valamely családtagja esetleg álprofillal írogat a fórumon és őt támadta, azt nem tartja a családtag elleni támadásnak. "A város lakóitól és a sportszeretőktől most szeretnék bocsánatot kérni, hogy a városi labdarúgóklubot tönkretettem, és a hatodik ligából a harmadik ligába juttattam. Elnézést kérek érte, többet ilyen nem fog előfordulni" - folytatta.

Később az általa alapított fórumon reagált a történtekre:

„A plénumon iskolázott polgármesterünk végre előjött a "farbával"! Expozéjában rávilágított arra, hogy az MKP képviselőcsoportja (kivéve egy!) és egy helyi magánszemély, egy "patkány" az, akik és aki gátolja az általa megálmodott fejlődést! Reményteli, elmés elgondolásainak ezek szabnak gátat! (...) Nevezett a polgármester úr szerint a megyeri labdarúgás szisztematikus tönkretétele és a magyarországi költségvetés lenullázása után a várost szeretné tönkre tenni! Valószínűleg a hevült állapotot az váltotta ki benne, hogy zajlik, és nem várt sikeresen zajlik a leváltását előmozdító petíciós aláírásgyűjtés!” – fogalmazott Tarcsi.

Holényi beszéde végén még szót ejtett arról is, hogy „a nagymegyeri emberek és a jóisten akaratából lettem polgármester”, mégpedig független, és elhatárolódott attól a pletykától, ami a városban terjed, hogy a Sme rodina, illetve bármilyen párt tagja lenne.

Cáfolta azt is, hogy polgármesterként a nagymegyeri termálfürdő eladására készülne. „Egy jelenleg is érvényes határozat alapján a fürdőt csakis egy referendum által lehetne eladni. Mint polgármester, nem vagyok feljogosítva erre” – húzta alá.

Miután a képviselők visszatértek a terembe, Néveri Sándor és Pongrácz Kálmán is hangsúlyozta ismét, hogy a polgármester elvesztette a jogát az ülés vezetéséhez, majd megszavazták, hogy azt Lapos Ildikó alpolgármester vezesse a továbbiakban. Az ülés programpontjai között a Holényi által megvétózott korábbi, illetve néhány egyéb javaslat került napirendre, amelyekkel a későbbiekben külön cikkben foglalkozunk.

(SzT)