Járási parancsnokká léptették elő Hodosi Tibort

A nagymegyeri tűzoltóállomás eddigi parancsnokát, Hodosi Tibort május 15-től járási parancsnokká léptették elő.

Járási parancsnokká léptették elő Hodosi Tibort
Hodosi Tibor (Fotó: Cséfalvay Á. András)

Ennek előzménye, hogy Lelkes István, a korábbi járási parancsnok május elején a járási tűzoltóság igazgatója lett. Éppen az új igazgató volt az, aki Vojtech Valovič kerületi igazgató javaslatára járási parancsnokká nevezte ki Hodosi Tibor őrnagyot.

Kapcsolódó interjú:
 
„Életünk az életmentés, de bennünket is megráznak a súlyos esetek”

Hodosi Tibor a közelmúltban készített interjúnk során kifejtette, hogy már gyerekkora óta biztos volt benne, hogy tűzoltó lesz. 13 éves korától önkéntesként tevékenykedett, majd annak ellenére, hogy szülei nem értettek teljes mértékben egyet a pályaválasztásával, kitartott a célja mellett, mára pedig 22 éves tűzoltói pályafutást tudhat maga mögött. 

1998-ban kezdte tűzoltó pályafutását, 2004-ben pedig a nagymegyeri tűzoltóállomás megbízott parancsnoka lett, egészen 2010-ig, amikortól parancsnokhelyettesi posztot töltötte be. 2015-től azonban újra ő irányította a nagymegyeri tűzoltóállomást.

Május 15-től immár Dunaszerdahelyen teljesít szolgálatot járási parancsnokként. „A munkavégzés szempontjából hasonló, mint a nagymegyeri állomás igazgatójának posztja, csak ez esetben már járási szinten kell irányítani az egyes állomásokat (Dunaszerdahely, Nagymegyer, Somorja). Nagyobb lesz a felelősségem, de a miénk egy jól működő csapat. Legfőbb prioritásomnak tartom tűzoltóként az élet- és vagyonmentést. Ahol baj van, oda kivonulunk” – reagált kérdésünkre az új járási parancsnok.

(SzT)