Jaroslav Naď távozási szándéka mögött az OĽaNO vajon kit lát?

2022. augusztus 8. - 07:24 | Belföld

Jaroslav Naď védelmi miniszter, de az OĽaNO más politikusai is már belefáradtak a történtekbe, és a párt szóvivője, Peter Dojčan el is mondta, hogy az SaS által az OĽaNO és Eduard Heger kormánya ellen folytatott kampányt  látják emögött.

Jaroslav Naď távozási szándéka mögött az OĽaNO vajon kit lát?
Igor Matovič, az OĽaNO elnöke (Fotó: TASR)

"Az SaS-től eltérően mi senkit nem akarunk kidobni a kormányból, és nem keltünk feszültséget. A személyes érzelmek és indulatok beemelése az ország irányításába nem túl professzionális és felelőtlen" - jegyezte meg.

Figyelmeztet, hogy mind a párt, mind annak elnöke, Igor Matovič már számtalanszor felhívta az SaS figyelmét, hogy csillapítsa le a helyzetet és térjen vissza a munkához. A kormányon belüli együttműködés minőségét ugyanis a program teljesítésének kell tükröznie, nem pedig a személyes viszonyoknak.

Úgy vélik, hogy a reformkormánynak nagyon jók az eredményei, és sajnálják, hogy az SaS ezt megpróbálja elkezndőzni "felesleges viszályok szításával, értelmetlen ultimátumokkal és nyilvános sértegetéssel".

Mint korábban megírtuk, Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter mérlegeli, hogy távozik a politikából. "Mikor azt látom, hogy némelyik politikai vezető a saját vagy pártja érdekeit helyezi előtérbe az ország érdekeivel szemben, akkor bocsánat. Miért kell 20 órát dolgoznom naponta, ha azzal kell foglalkoznom, hogy valaki távozik-e vagy sem, és elmennem Kuffa után, hogy segíthetek-e Ukrajnának egy újabb fegyverszállítmánnyal, mert ott embereket ölnek?!" - folytatta.

(TASR)