Jól elvan az ellenzék is, állítólag az SaS-ben éppen rossz vért szülnek

2019. szeptember 16. - 14:41 | Belföld

A legerősebb parlamenti ellenzéki párt, az SaS alelnöke berágott a legerősebb parlamenten kívüli erő egyik vezető személyiségére. Egykor egy párt pulpitusát koptatták, most egymást koptatnák le.

Jól elvan az ellenzék is, állítólag az SaS-ben éppen rossz vért szülnek
Fotó: tasr

Ľubomír Galko, a Richard Sulík vezette párt alelnöke kiakadt Jozef Mihál beszólásán, amikor ez utóbbi azt nyilatkozta, hogy Galko rossz vért szül a pártban és a tömörülést is ezért hagyta el még 2017 elején. Azóta Mihál összeállt Miroslav Beblavýval és létrehozták a Spolu nevezetű formációt, de az egykor pártjának ügyeit még mindig szorosan követi.

"Örülnék, ha Jozef nem uszítana minket egymás ellen az SaS-ben, ha egy kicsit is úgy akar tűnni, mint akinek Szlovákia sokat jelent. Hiszen a Spolu pártja még a Progresszív Szlovákia mozgalommal együtt sem tud rezsimváltást hozni" - vélekedik Galko a közösségi oldalán.

Mihál a .týždeň nevezetű lapnak azt nyilakozta Galkóról, hogy ő volt a párton belüli viszály egyik okozója, és részben miatta hagyta ott a Sulík irányította pártot is.

Lucia Ďuriš Nicholsonová rögtön meg is szólalt a két kollégája közti szópárbaj kapcsán. Mihál mindent elmondott helyettem - szögezte le az a Nicholsonová, aki az SaS színeiben került be az Európai Parlamentbe, bár a párttagságát felfüggesztette.

Ettől még reméli, hogy az SaS megtisztul és ezáltal megerősödik.

Az rá is fér az ellenzéki pártra hiszen bár Richard Sulíkot ismét megválasztották a SaS elnökévé a párt egy héttel ezelőtti rendkívüli kongresszusán, de az eseményen nem volt ott a tömörülés kilenc parlamenti képviselője, köztük Jana Kiššová, Ľubomír Galko és Natália Blahová. Többen közülük azt kérték Sulíktól, hogy halassza el a rendkívüli kongresszust.

(DenníkN/para)