Késik a városi cégek új ügyvezetőinek kinevezése Nagymegyeren

Hosszadalmas folyamat volt, mire lezajlott a leendő ügyvezető igazgatók kiválasztása a a Termál Kft., a TSM Kft. (műszaki szolgáltatások) és az MPBH Kft. (lakáskezelő) esetében, a régi, helyenként ideiglenes ügyvezetők mandátumát pedig először május végéig, majd még tovább meg kellett hosszabbítani.

Késik a városi cégek új ügyvezetőinek kinevezése Nagymegyeren
Fotók: Cséfalvay Á. András

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen emiatt is kérdőre vonták Holényi Gergő polgármestert, aki azzal érvelt, hogy folyamatban vannak a tárgyalások az ügyvezetők szerződéseiről. Barczi Dániel (MKP) képviselő viszont azt boncolgatta, hogy ha a képviselő-testület már jóváhagyta a kinevezésüket, akkor még vajon miről kell velük tárgyalni.

Az előzményekről tudni kell, hogy decemberben az újonnan felállt képviselő-testület határozott a városi cégek ügyvezetőinek visszahívásáról, illetve megbízott ügyvezetők kinevezéséről, Holényi azonban három régi vezetőt saját hatáskörben a helyén hagyott (közülük egy végül maga mondott le). Februárban írták csak ki a pályázatot a posztok betöltésére, és határoztak arról is, hogy a jelentkezőket elbíráló bizottság tulajdonképpen a képviselő-testület lesz, annak mind a 13 képviselőjével. A borítékok felnyitásánál azonban már érkezett az első probléma, ugyanis azt egy másik bizottság végezte, melyet Holényi állított fel, miután a március 27-i plénum lefolytatását érintő törvénytelenségre hivatkozva megvétózta annak határozatait, melyen többek között a vitatott bizottságról is határoztak. Április végén végül a testület képviselőiből álló bizottság végül megválasztotta az új ügyvezetőket, akiket a plénum is megerősített funkciójukban, és ugyan Holényi jelezte, hogy nem mindegyikük kinevezésével ért egyet, végül elfogadta a testület döntését.

A Termál élére Križan Tibort, a TSM ügyvezetőjének Paxián Károlyt, az MPBH vezetőjének pedig Varga Arankát választották. Mivel az előző ügyvezetők mandátuma hivatalosan március végéig tartott, azt meghosszabbították április végéig. Csakhogy már április vége volt, és nem voltak kész szerződések.  

Križan már decembertől megbízott igazgatóként dolgozott a fürdőnél, így az ő kinevezése zajlott le elsőként, ő már tulajdonképpen decembertől a cégjegyzékben is a Termál Kft. ügyvezetőjeként van feltüntetve.

Paxián Károly (TSM) viszont a legutóbbi testületi ülésen is megjelent, és igazolta, hogy elég kellemetlenül érinti a dolog, de május eleje óta nem kapott semmilyen szerződést. Holényi érdeklődésünkre jelezte, hogy végül még a múlt héten sikerült leülniük és megbeszélniük a részleteket, így már ő is a helyére került.

Egyedül Varga Aranga és a lakáskezelő MPBH társaság maradt, amely egyébként is a legproblémásabb. Holényi e cégnél például más ügyvezetőt választott volna, szavai szerint ugyanakkor vele is folyamatban van az egyeztetés.

A plénumon kifejtette, saját hatáskörben az érintett cégeknél meghosszabbította a régió ügyvezetők mandátumát, hogy legyen ki irányítsa azokat.

(SzT)