Kiderült, mikor állhat helyre a rend a tűz sújtotta Minitnél

Dunaszerdahely egyik legnagyobb üzemében június 1-jén pusztított a tűz.

Kiderült, mikor állhat helyre a rend a tűz sújtotta Minitnél
Fotó: Minit Slovakia

Aznap délelőtt hegesztés közben keletkezett tűz az egyik gyártócsarnokban. Miközben evakuálták az egyes üzemrészeket, a lángok ellepték a csarnok nagy részét, és berobbant néhány gázpalack is. A tűzoltóknak végül a délutáni órákra sikerült megfékezniük, majd likvidálniuk a tüzet. Egy személy füstmérgezést szenvedett, az előzetes becslés szerint pedig a közvetlen anyagi károk elérik a 10 millió eurót.

A múlt héten megkezdték a tűz sújtotta területek felszámolását és helyreállítását. A Minit ma közölte, hogy sikerült megmenteni a gyártósorok egy részét. "Ami a gyártócsarnok épületét illeti, annak körülbelül egyharmada csak rekonstrukcióra szorul, a fennmaradó részét azonban teljesen újra kell építeni. Jelenleg zajlik a hulladék elszállítása, a gyártósorok takarítása, mindemellett elkezdődött az üzemi gyártás helyreállítása" - szögezték le.

A termelést egyelőre más csarnokokban folytatják, amelyeket nem érintett a tűzvész.

A vezetőség kijelentette, legfontosabb erőforrásának az emberi tőkét tartja, éppen ezért az összes munkaerőt megtartja. A cégben hozzávetőlegesen 200-an dolgoznak. Múlt hét hétfőn mindenkit behívtak és eligazítottak, hogy mely részlegen folytathatja tovább a munkáját. 

A cég sajtóközleménye szerint a kellő mennyiségű készlettel rendelkeznek ahhoz, hogy a folytatódó gyártással együtt teljesítsék partnereik ellátását.

"Célunk, hogy legkésőbb az év végéig helyreállítsuk a gyártást a károsodott csarnokban minimálisan olyan színvonalon, mint eddig. A társaságon belül különböző működési területeken munkacsoportokat hoztunk létre, melyek intenzíven dolgoznak a helyreállításon" - húzták alá.

(parameter)