"Kip-kop! Jó napot!" - egy újabb országos teszteléskor házhoz jöhet a pálcikázás

2020. november 25. - 13:35 | Belföld

Az országos tesztelés kivitelezése és lehetséges formája a vita tárgyát képezi, és a központi válságstáb is foglalkozik a kérdéssel. Több lehetőség is rendelkezésre áll - így látja a helyzetet  a védelmi miniszter.

"Kip-kop! Jó napot!" - egy újabb országos teszteléskor házhoz jöhet a pálcikázás
Illusztráció (Fotó: Cséfalvay Á. András)

Jaroslav Naď elismerte, hogy el tud képzelni egy olyan kivizsgálási megoldást is, amelynek során

az embereket a saját otthonukban keresnék fel az egészségügyi szakemberek. "Anélkül hogy előre állást foglalnék egy ilyen döntéssel kapcsolatban, de a külügyminiszterrel együtt most érkeztünk vissza az Egyesült Arab Emírségekből, ahol pontosan ezt teszik" - jegyezte meg a miniszter.

Úgy véli, lehetséges egyfajta vegyes rendszer is, ahol a falvakban az egészségügyi szakemberek ellátogatnának a lakosok háztartásaiba, a városokban pedig változatlanul úgy folyna a tesztelés, ahogy eddig. A kérdés az, hogyan lehet ezt az egészet logisztikailag biztosítani, de ezt átveszik majd a központi válságstáb ülésén "- hangsúlyozta.

Arról szerda délelőtt írtunk, hogy az egészségügyi minisztérium nyolc főből, epidemiológusokból és infektológusokból álló tanácsadó szerve nem javasolja az országos tesztelés következő fordulóját vagy fordulóit, amit Igor Matovič hétfőn, a válságstáb ülése után beharangozott.

TASR/para