Kočner emberei megint mozgásba lendültek a Technopolnál

2019. szeptember 4. - 10:32 | Belföld

Denisa Páveková, akit azzal gyanúsítanak, hogy ellopta volt férjétől a Technopol részvényeit, bezáratta a Technopol ligetfalui épületében működő éttermet és kongresszusi központot.

Kočner emberei megint mozgásba lendültek a Technopolnál
Archív felvétel

Először nem volt világos, miért, később azonban kikerült rájuk egy papír, melyben Páveková leszögezi, hogy a Speciális Ügyészség döntése alapján cselekedett.

Maroš Žilinka ügyész ugyanis kinevezett egy független kezelőt az épületre, és most Páveková hozzá irányította a Technopol toronyházában bérletet fizető cégek üzemeltetőit.

A rendőrség és az ügyészség megpróbálja elérni, hogy megszűnjön a Technopolon belül azoknak a Kočnerhez közel álló személyeknek a befolyása, akik törvénytelenül vették irányításuk alá a vállalatot. Páveková ugyanis azt követően, hogy ellopta a cég részvényeit, az említett személyek magukat beválasztották a társaság vezetésébe, majd elsikkasztottak belőle több millió euró értékű vagyont, többek között az ikonikus ligetfalui toronyházakat is, ahol irodák, étterem, néhány üzlet és kongresszusi központ is működik.

Az épület kezelését azonban meghagyták Pávekovának, aki a bérletekből havonta több mint százezer eurót kaszálhat.

A Žilinka által kiválasztott vagyonkezelővel Páveková nem működött együtt, nem adta át a kulcsokat és a bérlők listáját sem. Védőügyvédje, Marek Para, aki más ügyekben Marian Kočner ügyvédje is, arra hivatkozott, hogy a vagyonkezelő kiválasztása jogtalan. Arra hivatkozik, hogy Žilinka olyan rendelkezés alapján cselekedett, amely ugyan részét képezi 2004 óta a Büntetőrendnek, de azt senki nem alkalmazta, ebből kifolyólag nincsenek pontosítva a feltételei a vagyonkezelő kinevezésének.

A vagyonkezelő az étterem és a kongresszusi központ bezárása mögött Páveková azon igyekezetét látja, hogy tovább ártson, ugyanis továbbra sem működik együtt. Ezt Häusler & Häusler cég vezetője, Filip Häusler közölte.

Július elején írtunk róla, hogy a bíróság kimondta, Marian Kočner emberei törvénytelenül vették birtokba a Technopol Servis vállalatot mintegy két évvel ezelőtt. A bíróság szerint Kočner emberei vettek részt egy megjátszott közgyűlésen, 2016. december 2-án, mégpedig olyan részvényekkel, amelyeket a rendőrség szerint korábban elloptak. Önjelölt részvényesként beültették magukat a cég elnökségébe, közvetlenül ezután pedig mintegy 20 millió euró értékű ingatlant sikkasztottak. A részletekről többek között ITT írtunk.

(SME)