Kočnert átszállították Pozsonyból Leopoldovba

2018. október 3. - 09:50 | Belföld

A Legfelsőbb Bíróság június végén rendelte el Marian Kočner vállalkozó letartóztatását.

Kočnert átszállították Pozsonyból Leopoldovba
Marián Kočner (Fotó: TASR)

Pavol Rusko, a Markíza TV volt igazgatója és Marian Kočner ellen a Markíza tévétársasággal kapcsolatos, csaknem 70 millió euró értékű váltók hamisítása ügyében folyik eljárás. Míg előbbi szabadlábon védekezhet, utóbbi azóta is börtönben van.

A kétes hírű vállalkozó egészen mostanáig Pozsonyban raboskodott, kedden délután azonban átszállították a szigorúbb liptóvári (Leopoldov) börtönbe. Sajtóértesülések szerint Kočner átszállítását a speciális ügyész javasolta, ezt azonban egyelőre egyik hivatalos szerv sem erősítette meg.

Kočner védőüdvédje, Martin Pohovej először nem kívánta részletezni a történteket, állítólag ő is csak a sajtóból szerzett tudomást az áthelyezésről, később pedig annyit mondott, hogy ez indokolatlan lépés, amely korlátozza a vádlott jogát.

A Glob.sk hírportál azonban úgy tudja,

Kočner áthelyezése összefüggésben van a Kuciak-gyilkossággal, és rövidesen őt is meggyanúsítják Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében.

A nagyvállalkozó közben az ügyvédjén keresztül utasította vissza azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint köze van a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottjához, a komáromi Alena Zsuzsovához.

A nővel kapcsolatban a sajtóban napvilágra került, hogy mivel beszél olaszul, korábban Kočner számára tolmácsolt, sőt, ő Zsuzsová és a súlyos komáromi arc, Ampulka közös lányának keresztapja.

Kočner az ügyvédjén keresztül üzent a nyilvánosságnak: "Az ügyfelem kijelentése szerint csak két keresztlevélen szerepel a keresztapaként a neve. Mindkét személy férfi, és mindketten 30 éven felüliek" - állítja Kočner ügyvédje, Martin Pohovej.

Kočner azt is tagadja, hogy Zsuzsovát korábban tolmácsként foglalkoztatta volna. "Nem alkalmazott semmilyen olasz tolmácsot, nem is üzletelt soha olasz cégekkel. Komáromban csak egyszer volt életében, még valamikor 1989 előtt" - tolmácsolta ügyfele szavait Pohovej.


(glob.sk/noviny.sk)