Kollár egy fotóval próbálja lejáratni a PS-t és Hamrant, miközben nagy az egyetértés a Sme rodina elnöke és Fico közt

2023. augusztus 20. - 13:30 | Belföld

A TA3 vasárnapi politikai műsorának vendégei a Sme rodina elnöke, Boris Kollár, valamint a Smer-SD vezetője, Robert Fico voltak. A műsorban szóba került a választási kampány, a felmérések eredményei, a pártok prioritásai, valamint a Tibor Gašpar korábbi országos rendőrfőkapitány körül kialakult helyzet.

Kollár egy fotóval próbálja lejáratni a PS-t és Hamrant, miközben nagy az egyetértés a Sme rodina elnöke és Fico közt
Fotó: TASR - Jaroslav Novák

Fico „kitalált hülyeségnek” titulálta Gašpar letartóztatását, és ismét hangoztatta, rendőri puccs zajlik az országban.

Kollár a műsorban bemutatott egy fotót, amelyen a PS alelnöke, Michal Truban és Hamran István országos rendőrfőkapitány látható. A Sme rodina elnöke szerint ez bizonyítja, hogy „a rendőrség aktuális eljárása a Progresszív Szlovákiának kell, hogy kedvezzen”.

Fico és Kollár is azt állítja, mindez bizonyítja, hogy a rendőrfőnök a progresszívek köréből való. Hozzátették, a pozícióra Jaroslav Spišiak javasolta, aki a PS listáján indul.

Mindketten kijelentették, hogy támogatják a rendkívüli parlamenti ülést a NAKA akciója kapcsán, erre hétfőn kerül sor. Egyúttal felszólították Zuzana Čaputová államfőt és Ódor Lajos miniszterelnököt, hogy oldják meg a kialakult helyzetet, és váltsák le Hamrant.

Fico szerint az elmúlt napok történései arra mennek ki, hogy rács mögé küldjék az ellenzéket, Kollár pedig arról beszélt, hogy harcot indítottak a Sme rodina ellen.

A Smer vezetője attól tart, hogy manipulálni fogják a szeptemberi parlamenti választás eredményeit, de máris leszögezte, a pártja felkészült az eredmények ellenőrzésére.


(parameter)