Konzuli segítséget kért hétfőn néhány szlovákiai focidrukker Budapesten

A magyar-szlovák Eb-selejtezőnek követségi szintű utóhangja is van. Néhány szlovákiai szurkoló konzuli segítségért folyamodott a magyar fővárosban. 

Konzuli segítséget kért hétfőn néhány szlovákiai focidrukker Budapesten
Fotó: MTI

Erről a szlovák hírügynökséget a külügyminisztérium tájékoztatta. Juraj Tomaga, a pozsonyi szaktárca illetékese megjegyezte, a személyiségi jogokra tekintettel közelebbi információkkal nem szolgálhat. 

Feszült légkör uralkodott vendégszektorban, ahol a szlovákiai magyarok is helyet kaptak, ugyanott, ahol a szlovák szurkolók is, bár előre tudni lehetett, hogy a két tábor egyazon szektoron belül más csapatnak fog szurkolni. Ahogy arról beszámoltunk, Szlovák Futballszövetség számított arra, hogy ez problémát jelenthet, ezért kérték a rendőrség segítségét ehhez a szektorhoz. A mérkőzésen ezért 20 szlovák rendőr is vigyázott a biztonságra, amit a két ország szakmai szervezetei közötti megállapodás tett lehetővé. 

A hétfő esti meccsen a magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Szlovákia csapatától, így csoportjában az elsőről visszaesett a harmadik helyre.

TASR