A koronavírus-fertőzések miatt péntekig igazgatói szabadot rendeltek el a komáromi Selye gimiben!

2020. szeptember 28. - 15:02 | Régió

Szeptember 29-től október 2-ig igazgatói szabadot kap minden diák a komáromi Selye János Gimnzáiumban - erről az iskola tájékoztatott a weboldalán.

A koronavírus-fertőzések miatt péntekig igazgatói szabadot rendeltek el a komáromi Selye gimiben!
Fotó: Cséfalvay Á. András (archívum)

Az oktatást online formában folytatják. Másfél héttel ezelőtt derült ki, hogy az intézmény egyik diákja koronavírussal fertőződött meg. Andruskó Imre igazgató akkor elmondta, hogy a diáknak enyhe tünetei voltak, ezt követően jelentkezett a körzeti orvosánál, majd a regionális közegészségügyi hivatal elküldte koronavírustesztre, mely pedig pozitív lett. A vele kapcsolatban álló két osztály a múlt héten már igazgatói szabadot kapott.

Az osztályok pedagógusait, valamint diákokat is teszteltek, és többekről kiderült, hogy szintén fertőzöttek. Összesen 3 pedagógus és 11 diák, akik egyike az Új Szó közlése szerint az alsóbb évfolyamokban tanul, tehát nem abban, amelyek már a múlt héten karanténban voltak. Az igazgató a lapnak nyilatkozva azt mondta, egyik fertőzöttnek sincsenek súlyosabb panaszai.

A Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal közlése szerint egyébként a Selye gimin kívül a Marianum egyházi gimnázium és a Jókai Mór Alapiskola 1-1 diákjánál is kimutatták a koronavírus-fertőzést a múlt héten.

(parameter)