Kuciak-gyilkosság: Eltűnt a fehér Mercedes, amelyet Alena Zs. Kočner ismerősén keresztül kaphatott

Az autó tulajdonosa nem sejti, hova tűnhetett a Mercedes, amelyet a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Alena Zs. használt.

Kuciak-gyilkosság: Eltűnt a fehér Mercedes, amelyet Alena Zs. Kočner ismerősén keresztül kaphatott
Fotó: Branislav Wáclav/Aktuality

A Mercedes eltűnését annak tulajdonosa, az aranyosmaróti Orság Marián jelentette az ügyészségen. Orság a Technopol-ügyben gyanúsított Jozef Dučáknak adta bérbe az autót, ő pedig a jelek szerint a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottjára bízta, az autó ugyanis ott állt Alena Zs. háza előtt, amikor a rendőrök őrizetbe vették. Jozef Dučák Marian Kočner ismerőse, mindketten a Technopol-ügy gyanúsítottjai.

Orság azt állítja, szerdára virradóra ráadásul valaki betört a Tesgal nevezetű verebélyi (Vráble) cégének épületébe, a betörő pedig szerinte az autó bérbe adásának szerződését kereshette, ugyanis több széfet átkutattak, de jelentéktelen mennyiségű készpénzen kívül mást nem vittek el.

A Plus 7 dní úgy tudja, Alena Zs. szomszédai szerint az autót valóban a nő használta. Miután a médiában összekötötték Orság autóját a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottjával, a tulajdonos vissza akarta kérni a kocsit, Dučákot azonban nem tudta elérni.

Mint ismert, a hét elején eltűntek a bíróságról a Technopol-ügy iratai. Az ügyiratból a 43. és a 330. oldal közötti rész hiányzik. Hogy ezek az oldalak mit tartalmaztak, Gál Gábor igazságügyi miniszter nem tudta megmondani. Gál úgy véli, a hiányzó oldalakat valaki szándékosan vihette el, az ügyirathoz elmondása szerint sokan hozzáférhettek.

Kuciak tavaly januárban jelentetett meg egy cikket arról, hogy Marián Kočner vállalkozó és köre 2016 decemberében egyetlen hét leforgása alatt vette birtokba a Technopol Servis vállalatot, és ennek köszönhetően 20 millió euró vagyonhoz jutott. Néhány nappal a meggyilkolása előtt Kuciak még arra készült, hogy folytatja a cikket, mivel információi szerint újabb személyek ellen indult eljárás.


(pluska/aktuality.sk)