Lelőttek egy kóbor tacskót Ekecsen

Megtalálói hiába szállították azonnal állatorvoshoz, belehalt lőtt sérülésébe a kis termetű kutya, amely már egy ideje Ekecsen (Dunaszerdahelyi járás) és környékén kóborolt.

Lelőttek egy kóbor tacskót Ekecsen
A lelőtt ekecsi kóbor kutya (Fotó: Facebook)

A sebesült, gazdátlan tacskókeveréket hétfőn találták egy családi ház előtt Ekecs Apácaszakállas településrészében. A kutyus nagyon rossz állapotban volt, és megtalálói azonnal egy dunaszerdahelyi állatkórházba szállították - derül ki a BUBORÉK a dunaszerdahelyi kóbor állatokért elnevezésű Facebook-csoport bejegyzéseiből.

A kóbor eb ekkor még életben volt, de teste kihűlt, és kellett várni pár órát, hogy kiderüljön, műthető-e. A közösségi oldalon közzétett felhívásnak köszönhetően egy jóakaró vállalta, hogy állja a műtét költségeit, ám később kiderült, hogy az állaton már nem lehet segíteni, és az állatkórházban kimúlt.

Mivel kóbor állatról van szó, információink szerint nem tettek az ügyben feljelentést.

A hatályban lévő jogszabályok szerint aki lelő egy kutyát, vagyon elleni bűncselekményt követ el, ami az anyagi kár mértékétől függően egy évig terjedő szabadságvesztést von maga után. Amennyiben az adott illető vadász, vadászengedélye és akár fegyvertartási engedélye is bevonásra kerülhet, amennyiben lakott területen használta lőfegyverét.

Már készül az új törvény, amely nem vagyontárgyként, hanem élőlényként kezeli a kutyákat, ám az új jogszabály várhatóan csak jövőre lép életbe.

(para)