Letiltotta Donald Trumpot a Facebook és az Instagram, az elnöksége végéig biztosan nem használhatja fiókjait

2021. január 7. - 18:34 | Külföld

Mark Zuckerberg a személyes Facebook-oldalán jelentette be, hogy meghosszabbítja az elnök kitiltását a Facebookról és az Instagramról, legalább a következő két hétre. Ezt azzal magyarázta, hogy a washingtoni Capitolium ostroma után túl nagy kockázatnak tartja Donald Trump jelenlétét az említett oldalakon.

Letiltotta Donald Trumpot a Facebook és az Instagram, az elnöksége végéig biztosan nem használhatja fiókjait
AP Photo

„Zuckerberg azt írja, Trump a múltban az irányelveiknek megfelelő módon használta a közösségi médiát, és ha voltak is vitatható megnyilvánulásai, fontos, hogy a nagyközönség ezekről is tudomást szerezzen. A tegnap esti eseményekkel azonban megváltozott a helyzet, és nem akarnak asszisztálni ahhoz, hogy a platformjukat a demokratikusan megválasztott kormány elleni erőszakos felkelés szítására használják” – olvasható a telex.hu oldalon.

Amikor a Trump-párti tüntetők betörtek a Capitolium épületébe, az elnök a közösségi médián keresztül üzent nekik. Azt kérte tőlük, menjenek haza, ugyanakkor sokat emlegette, hogy jogos a felháborodásuk, mert ellopták tőle a választási győzelmet, és soha nem fogja feladni a harcot.

A Facebook és az Instagram első ízben 24 órára tiltotta le Trumpot, ezt az időt hosszabította most meg Zuckerberg. A Snapchat hasonlóan letiltotta őt, a Twitter 12 órás tilalmat rendelt el, sőt, a végleges törlését is kilátásba helyezte.

Elnöksége hivatalosan január 20-án ér véget, hogy ezután feloldják-e a tiltást, még nem tudni.

(telex.hu)