Lipšic szerint felesleges volt a SIS épületében tartott találkozó, ami nem is volt titkos

2021. június 6. - 19:04 | Belföld

Daniel Lipšic ezidáig nem látott bizonyítékot, amely megerősítette volna, hogy manipulálták a büntetőeljárásokat. A speciális ügyész erről a TA3 V politike című műsorában beszélt vasárnap.

Lipšic szerint felesleges volt a SIS épületében tartott találkozó, ami nem is volt titkos
Fotó: TASR

Lipšic szerint a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) épületében zajlott találkozó nem volt titkos. Ha napvilágot látnak hírszerzési jellegű információk, amelyek nincsenek bizonyítékokkal alátámasztva, Lipšic ezt tudomásul veszi, de hozzátette, ez semmilyen módon nem befolyásolhatja az ügyészeket. A találkozó kapcsán megjegyezte, valószínűleg többször nem kerül sor hasonlóra, mert nem látja nagy értelmét.

„A bizonyítékok alapján megyünk, amelyeket sikerül biztosítanunk” – jegyezte meg, majd hozzátette, évtizedek óta először senki nem érezheti magát büntethetetlennek. Kijelentette, többen is aggódnak amiatt, hogy hova vezetnek majd a szálak, de téved, aki azt gondolja, hogy a különféle támadások majd elriasztják a nyomozókat és az ügyészeket.

Lipšic meg van győződve arról, hogy elég bizonyíték áll rendelkezésre a korábbi speciális ügyész, Dušan Kováčik ellen, aki korrupció és bűnszervezet támogatásának gyanúja miatt van vizsgálati fogságban.


(TASR)