Magyarjaink most simán bemasíroznának a parlamentbe: egyetlen pártba tömörülve az MKP, a Híd és az Összefogás 7,3% -ot érne el

2020. október 19. - 15:57 | Belföld

A Focus közvélemény-kutató ügynökség hétvégén nyilvánosságra hozott felmérése alapján, amennyiben október elején tartották volna a parlamenti választásokat és azon a Híd, az MKP és az Összefogás egy pártként szerepelt volna, akkor 7,3%-os eredménnyel jutottak volna be a szlovák törvényhozásba. 

Magyarjaink most simán bemasíroznának a parlamentbe: egyetlen pártba tömörülve az MKP, a Híd és az Összefogás 7,3% -ot érne el
Fotó: Lajos P. János

Az országos reprezentatív felmérést a Focus ügynökség készítette 2020. október 7. és 15. között 1014 ember bevonásával. Az MKP 3,2%, a Híd 2,4% az Összefogás 0,4% ért volna el külön-külön, ami összesen 6%-ot jelent. Amennyiben viszont egy közös párt színeiben indultak volna, közel másfél százalékkal érhettek volna el többet, mérte meg az ügynökség a Híd megrendelésére.

Sólymos László pártelnök szerint a 7,3 százalékos támogatás is azt mutatja, hogy az egyesülés gondolata helyesnek bizonyult és arra kell, hogy ösztönözze a tárgyaló partnereket, hogy mielőbb egyezségre jussanak.

Meggyőződésem, hogy egy jól átgondolt programmal vissza tudjuk szerezni az emberek bizalmát és az új párt támogatottsága meghaladja a most mért 7,3 százalékot, hiszen a párt még nem jött létre,“ - jelentette ki Sólymos.

(p)