"Majmocska" miatt már tüntetnek a minisztérium előtt

2019. augusztus 26. - 10:48 | Belföld

Igor Matovič parlamenti képviselő pár napja belejelentette, hétfő reggelre tüntetést hív össze az igazságügyi minisztérium előtt, ha addigra nem mond le a tárca államtitkára, aki a gyanú szerint ezernyi üzenetet váltott Marian Kočnerral. És aztán így is lett.

"Majmocska" miatt már tüntetnek a minisztérium előtt
Facebook

Annak ellenére is, hogy Monika Jankovská vasárnap este még a Facebook-oldalán tagadta a vádakat, miszerint kommunikált volna a megszámlálhatatlan ügybe nyakig belekeveredett vállalkozóval.

Az ellenzéki OĽaNO vezetője a megmozduláson kijelentette, Jankovskával kapcsolatban bebizonyosodott, nyilvánosság előtt szörnyűeket hazudott, amikor azt állította, hogy Kočnert egyáltalán nem ismerte.

A tüntetésre eljött a szintén ellenzéki SaS alelnöke is, Ľubomír Galko, aki szerint a tárca vezetőjének, Gál Gábornak és a kormányfőnek, Peter Pellegrininek elegendő információja van arról, hogy meneszthessék az államtitkárt.

Kočner egy tavalyi levelezésében elmélkedett az igazságügyi tárcáról. Arról az időszakról van szó, amikor a Híd korábbi igazságügy-minisztere - Lucia Žitňanská 2018. március 14-én - bejelentette, hogy egy következő kormányban ő már nem folytatja a munkáját. Hogy, hogy nem, Kočner pár nappal a március 14-i bejelentés előtt már tudott arról, Žitňanskát Gál váltja a miniszteri bársonyszékben. Akkor írta a vállalkozó partnerének, Zsuzsovának: "A nyakamra mászott az a k.va Žitňanská. Bárki kerül a helyére, a minisztériumot Jankovská fogja vezetni. Ő pedig az én majmocskám.”

(DenníkN/para)