Matovič beolvasott Ficónak az ellopott 50 ezer euróval kapcsolatban

2021. október 27. - 12:04 | Belföld

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter szerdán délelőtt reagált Robert Fico kijelentésére az ellopott 50 ezer euróról, amelyről a kiszivárogtatott videófelvételen beszél.

Matovič beolvasott Ficónak az ellopott 50 ezer euróval kapcsolatban
Igor Matovič (Fotó: TASR)

A nyár folyamán egy hétvégéi házban rögzített és a hét elején kiszivárogtatott videófelvételen Robert Fico egykori kormányfő, Robert Kaliňák korábbi belügyminiszter, Pavol Gašpar ügyvéd, az egykori országos rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar fia, Norbert Bödör oligarcha édesapja, Miroslav Bödör, valamint Ficóék ügyvédje, Marek Para arról egyeztetnek, hogyan kezeljék a rácsok mögött ülő Gašpar, Bödör, valamint az elítélt speciális ügyész, Dušan Kováčik ügyét.

A felvételen Kočner is szóba került, vele kapcsolatban Fico azt mondta, elintézi, hogy ne beszéljen, és úgy általában, igyekszik majd odahatni, hogy nyugodjanak le az érintettek.

Az is érdekes momentuma a felvételnek, amikor Fico elmeséli, hogyan loptak el tőle a Smer pozsonyi székházában 50 ezer eurót meg „valamilyen aranyérméket”. A rendőrségnek viszont nem szólt, mert csak kérdezősködtek volna, honnan volt annyi pénze, tette hozzá a volt miniszterelnök.

„Robert Fico minden szavazójának hiányzott volna az 50 ezer euró, mert becsületesen megdolgoztak volna érte. De Robert Fico egy korrupt tolvaj, tehát világos, hogy neki nem hiányzott, mivel bizonyosan lopott pénzről volt szó” – szúrta oda Matovič a Smer-SD elnökének.

(DenníkN)