Matovič hétfőtől éjszakai kijárási tilalmat akar bevezetni

2020. november 10. - 13:28 | Belföld

Igor Matovič kormányfő kedden a Rádio Expres Braňo Závodský Naživo című műsorában megpedzette, hogy szükség van az éjszakai kijárási tilalomra. Az újabb intézkedésekről a kormány várhatóan szerdán dönt majd.

Matovič hétfőtől éjszakai kijárási tilalmat akar bevezetni
Fotó: TASR

A műsorban Matovič megemlítette, hogy hétfőtől várhatóan bevezetik az éjszakai kijárási tilalmat, ami 23 és hajnali 5 óra között lesz érvényben. Ez idő alatt csak munkába lehet majd menni, illetve onnan haza, orvoshoz, valamint a kivételek közé tartozik az alapvető életszükségletek bebiztosítása is.

Részleteket azonban egyelőre nem árult el a várható új intézkedésekkel kapcsolatban, tájékoztatást a szerdai kormányülés utánra ígért.

A kormányfő megerősítette, hogy továbbra is zárva tartanak az éttermek (csak a teraszokon szolgálhatják ki a vendégeket), a wellnessközpontok és az edzőtermek is. Elmondása szerint ez akkor változhat, amikor az egyhetes mozgó medián 500-ra csökken. Ez az érték jelenleg 1962.

Matovič kedden találkozik az érintett étterem-, wellness- és edzőterem-tulajdonosokkal, akikkel arról tárgyal majd, hogy hogyan tudják átvészelni ezt az időszakot.

Kapcsolódó cikk:
Jövő hét végén jöhet az újabb országos tesztelés, de már csak bizonyos településeket érint majd


(tvnoviny.sk)