Megszólalt Černák Ruskóval kapcsolatban: „Akkor járatta le magát, amikor beállított hozzánk azzal, hogy likvidáljuk a társát”

2019. január 16. - 11:45 | Belföld

Az egykori hírhedt maffiavezér, Mikuláš Černák, aki életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, a közösségi oldalán reagált Pavol Rusko, a Markíza TV volt igazgatójának legutóbbi megnyilvánulására.

Megszólalt Černák Ruskóval kapcsolatban: „Akkor járatta le magát, amikor beállított hozzánk azzal, hogy likvidáljuk a társát”
Fotó: TASR/Jakub Kotian /Pavel Neubauer

Nagy port kavart Pavol Rusko hétfői akciója: a Markíza TV volt igazgatója és volt gazdasági miniszter, aki ellen volt üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolásának előkészítése ügyében folyik eljárás, feljelentést tett a Főügyészségen ismeretlen elkövetők ellen személyének szándékos lejáratása miatt.

„A feljelentésben az ellen emelek panaszt, amit már a sajtótájékoztatómon is elmondtam. Mindazok ellen a képtelenségek, ellentmondások és hazugságok ellen, melyek egy hússzoros gyilkos vallomásaiban szerepelnek. Egyben felhívtam a figyelmet egy kulcsfontosságú bizonyítékra is, amely egyértelműen az ártatlanságom mellett szól. Amellett, hogy azt, amivel vádolnak, egyszerűen nem követhettem el. Ehhez képest ez a kulcsfontosságú bizonyíték nem szerepel az ügyiratban, és ezzel összefüggésben nem hallgattak ki egyetlen személyt sem. A műsorszolgáltatási törvényről van szó” – jelentette ki hétfőn újságírók előtt Rusko.

A Pozsonyi Kerületi Ügyészség felügyelő ügyésze korábban vádat emelt Pavol Rusko ellen korábbi társa, Silvia Volzová meggyilkolásának előkészítése ügyében.

A gyilkosság előkészítésében a gyanú szerint részt vettek a szlovák alvilág olyan hírhedt alakjai is, mint Róbert 'Kýbel' Lališ, a Sýkora-klán vezére, Mikuláš Černák, a besztercebányai alvilág többszörös gyilkosságért jogerősen elítélt főnöke, illetve az utóbbi bűntársa, Miloš Kaštan. Korábban Rusko ellen vallott mások mellett Černák is.

Az egykori maffiavezér a közösségi oldalán reagált Rusko állításaira: „Pavol Rusko akkor járatta le saját magát, amikor 1997-ben beállított hozzánk a cégbe, és megrendelte társa, Sylvia Volzová fizikai likvidálását. Ha ennek az embernek lenne legalább némi szégyenérzete és önreflexiója, akkor az ilyen lépések helyett, amelyekkel csak megpróbálja összezavarni a nyilvánosságot, elnézést kérne Volzová asszonytól.”

Rusko jogi képviselője nem reagált a bejegyzésre: „Nem kívánunk és nincs is okunk reagálni Mikuláš Černák úr értelmetlenségeire.”

A Markíza volt igazgatóját azzal gyanúsítják, hogy megrendelte a volt üzlettársa, Volzová meggyilkolását. Szerinte azonban a személye ellen irányuló, szervezett lejáratásról van szó, amely egy többszörösen elítélt gyilkos és a maffia egy elítélt tagjának hamis tanúvallomásaira épül. Rusko szerint az őt lejáratni igyekvő csoport úgy befolyásolta a nyomozást, hogy büntetőeljárás induljon ellene és sérüljön a jó hírneve.


(TASR/noviny.sk/para)