Menyasszonyok, nyugi! - üzente Matovič a Facebookon a kormányülés előtt

2020. szeptember 16. - 12:30 | Belföld

A Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter vezette járványügyi bizottság a múlt héten súlyos szigorításokat javasolt, amiket aztán az Igor Matovič (OĽANO) kormányfő vezette központi válságstáb nem hagyott jóvá, csupán részben.

Menyasszonyok, nyugi! - üzente Matovič a Facebookon a kormányülés előtt
Igor Matovič az OĽaNO frakcióvezetőjének esküvőjén

Matovič és több kormánypárti politikus azokkal az intézkedéseket is bírálta, amelyeket Ján Mikas tiszti főorvos javaslatára vezettek be Pozsony megyében.

A központi válságstáb hétfői ülésén arról határozott, hogy a beltéri kulturális és sporteseményeken továbbra is maximum 500 ember vehet részt, a szabadtérieken pedig maximum 1000 fő. Ebben a létszámba csak a közönség számít bele, tehát a szereplők vagy a játékosok, ahogy a kiszolgáló személyzet sem.

Nem határoztak viszont az esküvőkről, bálokról, szalagavatókról, előbbiek esetében ugyanis a járványügyi bizottság 30 fős korlátot javasolt. Ez esetben Igor Matovič már korábban jelezte, hogy a héten döntést hoznak. Az intézkedési javaslat ellen petíció indult online, amit már tízezres nagyságrendben írtak alá, a kormány szerdai ülése előtt pedig Matovič a Facebookon jelezte, hogy nem kell tartani a 30 fős létszámkorláttól.

Menyasszonyok, rendben leszünk!

Ma a kormány elé viszek egy érdekes javaslatot, ami alapvetően megváltoztatja a 30 fős rémséget. Szorítsatok!

(parameter)